Personeel 's Landshospitaal hervat werkzaamheden
05 Aug 2020, 14:24
foto
Het personeel van 's Landshospitaal heeft sinds vorige week acties gevoerd.


Medewerkers van ‘s Lands Hospitaal hebben woensdag rond elf uur het werk hervat. Dit hebben zij gedaan nadat hun vakantiegeld was gestort op hun respectieve bankrekeningen. Zij hebben sinds vorige week actie gevoerd nadat het onduidelijk ontstond over de uitbetaling van hun lonen en vakantiegelden over de maand juli. Ook andere ziekenhuizen hebben te kampen gehad met een verlate uitbetaling van het personeel.

Imro Edam, voorzitter van de vakbond bij ’s Lands Hospitaal, vertelt dat hij aan de ene kant opgelucht is. "Maar aan de andere kant, is het zo dat mensen hun leven op het spel zetten als frontlinie. Ongeacht de situatie moeten ze zich gewoon normaal aanmelden met alle risico's. En wanneer ze moeten beschikken over hun gelden, moeten ze dan weer strijd leveren.” Edam stelt dat dit demotiverend werkt op de performance van de mensen.

De vakbondsman hoopt dat het de laatste keer zal zijn dat het personeel laat wordt uitbetaald. "Ik hoop dat in augustus, wanneer de mensen hun salaris en TWK moeten krijgen het vlotter gaat, waardoor je gemotiveerde medewerkers kan krijgen". Hij stelt dat de communicatie tussen de bond en de directie van het ziekenhuis en het ministerie goed is.

Edam merkt op dat terwijl er nu wordt gewerkt aan het oplossen van de uitbetaling van de lonen, er plannen zijn van de overheid om meer belasting te gaan innen. "Als ik nu mag horen hoe de medewerkers althans de zorgverleners erover denken, denk ik wel dat we in het geweer gaan komen. Waarom moet die werkende klasse weer het gelag gaan betalen".  Volgens de bondsvoorzitter zijn er andere alternatieven om aan middelen te komen. Hij geeft als voorbeeld het invoeren van BTW.

"Ik weet niet hoe andere vakorganisaties staan tegenover de voorgenomen maatregelen, maar de zorgverleners gaan protesteren hiertegen," benadrukt Edam. Hij merkt op dat de verhoging van de governmenttake het invloed kan gaan hebben op alle artikelen. “Dat wil zeggen dat lonen van medewerkers ook minder zullen zijn”.

Raoul Lith
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April