Covid-19: Regering geeft samenleving 3 dagen de tijd
03 Aug, 20:31
foto


De regering zal de komende drie dagen nagaan of de samenleving zich houdt aan de aangekondigde maatregelen. Indien dat niet het geval is, zullen er strenge maatregelen komen om ervoor te zorgen dat mensen zich houden aan de maatregelen. Dit zei vicepresident Ronnie Brunswijk vandaag op een persconferentie. President Chan Santokhi merkte op dat ervan uit werd gegaan dat mensen hun verantwoordelijkheid zouden nemen. 

De komende dagen zal de voorlichting worden opgevoerd. De Covid-19 situatie is zorgwekkend. De regeringstoppers doen een beroep op eenieder om de maatregelen in acht te nemen. Het is nog te druk op straat, ook wanneer de avondklok is ingegaan. Verder zijn mensen in groepen bij elkaar voor winkels zonder dat ze een mondkap op hebben of zich houden aan de afstand van 1.5 tot 2 meter. 

Voor vandaag zijn 44 personen positief bevonden. Hiervan zijn 20 in Paramaribo en 15 in Wanica. Het gaat om resultaten die bekend waren om 20.00 uur. 32 personen die besmet waren met het coronavirus, zijn genezen verklaard. Het aantal active cases is gestegen naar 639. In de Intensive Care Units van de ziekenhuizen worden 12 patiënten behandeld. 
Advertenties