Covid-19: Eersel crisismanager; 35 besmet 35 genezen
27 Jul 2020, 20:11
foto
Martelise Eersel, oud-directeur van Volksgezondheid, is de nieuwe Covid-crisismanager. Vandaag was haar eerste publieke optreden. Links infectioloog Stephen Vreden.


Oud-directeur van Volksgezondheid, Marthelise Eersel, is de crisismanager van het Covid-19 managementteam. Haar taak is om leiding te geven aan het Outbreak Management Team. Zij moet de activiteiten coördineren en erop toe te zien dat de werkzaamheden afgestemd zullen zijn op elkaar. Op de persupdate vanmiddag deelde zij mee dat een van de eerste taken van het nieuwe team was om de regering te adviseren over de te nemen maatregelen die president Chan Santokhi zaterdag heeft aangekondigd. 

Vandaag zijn 35 personen genezen verklaard en evenveel nieuwe besmettingen met het coronavirus is genoteerd. Het aantal active cases is gebleven op 534. De Covid-dode is bijgeschreven op de officiële website van de overheid. Er zijn 24 levens te betreuren aan Covid-19. 

Eersel merkte op dat de toename van het aantal Covid-gevallen verontrustend is. Op grond daarvan zijn de maatregelen aan de regering gepresenteerd. Over herstart van de examenklassen in Marowijne zal dinsdag in overleg worden getreden met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, antwoordt Eersel op een vraag. 

In de komende twee weken en zelfs langer zullen richtlijnen worden ontwikkeld voor het 'nieuwe normaal' zodat bedrijven hun deuren kunnen openen en organisaties weer aan de slag kunnen gaan. Met het bedrijfsleven en diverse organisaties zal in overleg worden getreden hierover. Er zullen richtlijnen worden gemaakt voor alle organisaties, bedrijven en kerken zolang er geen vaccin is tegen Covid-19. 


Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November