Santokhi maakt werkafspraken met rechterlijke macht
22 Jul 2020, 22:00
foto
President Chan Santokhi is begonnen met kennismakingsgesprekken met diverse instituten.


President Chan Santokhi heeft vandaag gesproken met de waarnemend president van het Hof van Justitie, de procureur-generaal (pg), de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) en de bevelhebber van het Nationaal Leger. Er zijn diverse werkafspraken gemaakt met de functionarissen.

Iwan Rasoelbaks, waarnemend hofpresident, heeft onder andere de aanvulling en versterking van de rechterlijke macht onder de aandacht gebracht van het staatshoofd. Ook pg Roy Baidjnath Panday heeft de urgentie daarvan onderstreept. Hij vroeg ook aandacht voor de opleiding van vervolgingsambtenaren. In zijn inaugurele rede had Santokhi al aangegeven dat het respecteren en waarderen van de rechterlijke macht belangrijk is. Het staatshoofd is voorstander van goed overleg ter versterking van de rechtsstaat.

Met DNA-voorzitter Marinus Bee is gesproken over prioriteitswetten die onder andere erin moeten resulteren dat de Covid-19-situatie en de crisis waar deze pandemie voor gezorgd heeft, beheersbaar worden en blijven. Er zijn verder werkafspraken gemaakt voor gestructureerde beleidsoverlegmomenten tussen de regering en DNA.

Op de minister van Defensie, Krishna Mathoera, en de bevelhebber van het Nationaal Leger, Robert Kartodikromo, heeft president Santokhi een beroep gedaan om van het leger een professioneel en multi-inzetbaar instituut te maken, zodat sterke paraatheid, territoriale integriteit en nationale soevereiniteit, gegarandeerd blijven. Hij wil ook meer dienstbaarheid naar de samenleving toe.

Het staatshoofd voert morgen kennismakingsgesprekken met de governor van de Centrale bank. Op de planning staan ook individuele ontvangsten met de ministers.

Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April