Minister Bronto Somohardjo gaat voor voortvarendheid
18 Jul 2020, 16:17
foto
Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken neemt het beheer van Binnenlandse Zaken officieel over van Mike Noersaliem. (Foto: Biza/NII)


Bronto Somohardjo heeft vrijdag formeel het roer op het ministerie van Binnenlandse Zaken overgenomen van Mike Noersalim. Hij sprak hierop het personeel toe. Hij gaf aan dat het overheidspersoneelsbeleid een zodanig niveau zal moeten bereiken, dat het kan bijdragen tot gestructureerde ontwikkeling van de overheid.

Somohardjo noemde onder andere het verder tot wasdom brengen van HRM, ordening en actualisering van overheidspersoneelsadministratie, optimaliseren en moderniseren van de CBB-dienstverlening, als taken. “Deze opsommingen vormen slechts het begin waar wij met zijn allen in gemeenschappelijk overleg en met voortvarendheid aan dienen te werken. Als verantwoordelijke bewindspersoon zal ik hier het werk voorgaan en mij ten volle inzetten om samen met u het vele werk succesvol ter hand te nemen. Samen zullen we kijken naar oplossingsmodellen voor de problemen waarmee dit ministerie te kampen heeft.

Somohardjo zei zich bewust te zijn van de rol die het ministerie van Binnenlandse Zaken binnen de overheid en de Surinaamse samenleving te vervullen heeft. Het gaat hierbij volgens hem voornamelijk om de efficiëntie en de effectiviteit bij de verkiezingen te garanderen, als een van de voornaamste doelen van dit ministerie. “Tegelijkertijd besef ik ook dat de uitdagingen door de huidige financieel-economische en coronacrisis, niet gemakkelijk zijn”, benadrukte hij.

Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April