Brunswijk belooft 'clean government'
17 Jul 2020, 00:53
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk en zijn vrouw Fine Cairo. Hij is woensdag geïnstalleerd in deze functie. (Foto: Ranu Abhelakh)


Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk stelde in zijn inaugurele toespraak donderdag dat de laatste jaren de roep om verandering, solidariteit en menselijkheid, gehoord is. De schreeuw om hulp die overal luid en duidelijk klonk in het land en zelfs in het verre binnenland te horen was, "heeft ons bereikt. Wij voelen ons genoodzaakt om ons daadwerkelijk bezig te houden met deze noden," zei de kersverse vp. Er is geen andere keus dan solidair te zijn met het volk. Er is geen andere keuze dan om alles aan te wenden om de toekomst van eenieder veilig te stellen en nieuwe hoop en perspectieven te geven.  

Brunswijk zei dat bij het realiseren van goede perspectieven voor het volk, de regering zich niet zal laten leiden door politieke kleur en religieuze overtuiging. "De noden van de mensen zullen bij ons centraal staan. Er zal geen plaats meer zijn voor paternalisme, corruptieve handelingen en zelfverrijking zullen daarbij ook uit den boze zijn. Dit beloof ik u op deze dag, de dag van mijn inauguratie. Deze weg die ik samen met deze regering zal volgen is één van clean government", beloofde de politicus. 

Er is een lange weg afgelegd om deze mijlpaal te bereiken, liet Brunswijk optekenen. De geschiedenis induikend zei Brunswijk dat de emancipatie van een volk niet ten eeuwige dage kan worden gestopt. "Deze ontwikkelingsfase kon zeker niet uitblijven. Niemand kan ons dat ontnemen. Wij zullen ook laten zien, samen met onze coalitiepartners dat wij de geschiedenis zullen respecteren. De harde strijd van onze marron-voorouders, de weggelopen slaven en hun bevrijdingsoorlogen zijn niet voor niets geweest. Wij, hun nakomelingen, wij de moderne bosnegers, wij marrons, hebben het pad van emancipatie afgelegd om vandaag te komen tot de inauguratie van een marron als vicepresident van de republiek Suriname. Als een bevrijdingstrofee, als teken dat de Surinaamse samenleving nu ervan doordrongen is dat zij de coördinatie van de uitvoering van het regeringsbeleid kan toevertrouwen aan een marron. Voorwaar een historische en unieke gebeurtenis," betoogde Brunswijk. 
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April