Deze week Covid-19 testen in verschillende buurten
21 Jun 2020, 14:55
foto


Van 22-26 juni zullen mensen in de gelegenheid gesteld worden zich te laten onderzoeken op een mogelijke besmetting met Covid-19. Het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) deelt mee dat de testen in verschillende buurten zullen worden gedaan om de uitbraak van Covid-19 in te dammen. Starnieuws verneemt dat bij deze operatie een epidemiologisch team, artsen van Academisch Ziekenhuis Paramaribo en infectiologen ook betrokken zijn.  

Na een kort onderzoek bij de screening zal in een ‘drive’ en ‘walk-through’ de test plaatsvinden. Eenieder die last heeft van koorts, hoesten, koude rillingen, diarree, ineens niet kunnen ruiken of proeven of andere plotselinge ziekteverschijnselen kan zich laten testen. Dit geldt ook voor mensen met lichte verschijnselen. De testlocaties moeten helpen om mogelijk besmette personen sneller op te sporen. 

De testen vinden plaats op:
- dinsdag 23 juni: Lelydorp, Kwarasan en Rijsdijk
- woensdag 24 juni: Paramaribo-noord vanaf de Gongrijpstraat, Prinsessestraat en Tourtonnelaan tot en met delen uit Maretraite en Rainville
- donderdag 25 juni: Gebieden in Paramaribo Zuid, waaronder Ephraimzegen, Menckendam en Tammenga.
De exacte locatie waar de testpunten zullen zijn, wordt nog bekendgemaakt. 

Omdat de persoonsgegevens zullen worden geregistreerd is het belangrijk dat eenieder zich aanmeldt met een ID-kaart of rijbewijs. Het resultaat van de test die zal worden afgenomen, zal binnen 48 uur worden doorgebeld met de desbetreffende persoon.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April