Brazilië: Bijna 50.000 doden door Covid-19
21 Jun 2020, 08:33
foto
Een medewerker van een uitvaartcentrum op de begraafplaats van Sao Francisco Xavier tijdens de uitbraak van de coronavirusziekte (Covid-19) in Rio de Janeiro, Brazilië. (Foto: Reuters)


In Brazilië zijn bijna 50.000 mensen gestorven aan het coronavirus. Het land is 's werelds nummer 2 hotspot, met 1.022 dodelijke slachtoffers in de afgelopen 24 uur, zei het ministerie van Volksgezondheid zaterdag.

In totaal zijn volgens het ministerie in Brazilië officieel 49.976 mensen overleden aan CovidD-19, met in totaal 1.067.579 bevestigde gevallen. Alleen de Verenigde Staten heeft meer doden en infectiegevallen geregistreerd.

Brazilië bevestigde zijn eerste geval van het nieuwe coronavirus op 26 februari en is op vrijdag de 1 miljoen gevallen gepasseerd. Experts zeggen dat de werkelijke cijfers waarschijnlijk veel hoger zijn vanwege een gebrek aan wijdverbreide tests.

Sinds het virus voor het eerst in het land van het continent arriveerde, heeft het zich onophoudelijk verspreid, waardoor de steun voor president Jair Bolsonaro is uitgehold en de angst voor een economische ineenstorting na jaren van geringe groei is ontstaan.

Bolsonaro, ook wel de 'tropische Trump' genoemd, wordt alom bekritiseerd vanwege zijn aanpak van de crisis. Het land heeft nog steeds geen permanente minister van Volksgezondheid na het verlies van twee sinds april, na botsingen met de president.

Bolsonaro schuwt sociale afstand en noemt het een maatregel die het werk dodelijker maakt, gevaarlijker dan het virus zelf. Hij heeft ook twee geneesmiddelen tegen malaria gepromoot als remedies, chloroquine en hydroxychloroquine, ondanks weinig bewijs dat ze werken.

Brazilië is niet het enige land in Latijns-Amerika dat zwaar is getroffen door de uitbraak. Op zaterdag passeerde de regio 2 miljoen gevallen, met 2.004.019 geregistreerde.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April