Webinars AZP en OLVG over aanpak Covid-19 zorg
20 Jun 2020, 14:57
foto


Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is ingenomen met de webinars over de aanpak van de Covid-19 zorg. Samen met het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam zijn er twee webinars gehouden. In een tijd waarin besmettingen toenemen in Suriname en er nog veel onbekend is omtrent Covid-19 zorg en het beheersbaar houden van de uitbraak, zijn webinars van groot belang voor AZP, zegt algemeen directeur Claudia Redan. Aangezien het bestrijden van de Covid-19 uitbraak alle ziekenhuizen, medici en zorgpersoneel betreft, zijn de webinars ook voor de andere instellingen toegankelijk.

Het programma 'Wat hebben wij geleerd van de Covid-19 pandemie. Help Elkaar' Is heel goed ontvangen door de Surinaamse deelnemers. De eerste webinar is donderdag gehouden. De webinar van vandaag, zaterdag, was vooral gericht is op de Covid-19 intensieve zorg. Deze was speciaal bedoeld voor IC-specialisten, artsen en verpleegkundigen.

De voorzitter raad van bestuur, Maurice van Den Bosch, heeft leerrijke tips over leiderschap ten tijden van crisis gedeeld en de Corona app die het OLVG ontwikkeld heeft, gratis aan het AZP aangeboden. De SEH in tijden van Corona, het opschalen van de IC en het gebruik van testen en persoonlijke beschermingsmiddelen bij tekorten zijn enkele onderwerpen gepresenteerd door medische staf van het OLVG.

"Het AZP is het OLVG zeer erkentelijk voor het delen van hun ervaringen. Speciale dank aan drs. Helga Hart-Sweet, Intensivist en unitleider Icu OLVG en Drs. Kenneth Pickering hoofd Thorax Centrum AZP die zich ten volle hebben ingezet om de webinars mogelijk te maken. De belangrijkste lessen en uitdagingen van het OLVG zullen zeker bijdragen bij de bestrijding van Covid-19 in Suriname. Samen helpen we elkaar!", zegt de AZP-directeur. 
Advertenties