'Exponentiële' groei Covid-19-gevallen in Latijns-Amerika
10 Jun 2020, 10:30
foto
Het aantal doden als gevolg van Covid-19 blijft stijgen in Latijns- en Noord-Amerika. (Getty Images)


Het hoofd van de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO) heeft gewaarschuwd dat het coronavirus zich 'exponentieel' verspreidt in veel delen van de regio, waar nu "bijna de helft" van alle Covid-19-gevallen voorkomt. Dr. Carissa Etienne zei dat het virus zich nog steeds agressief verspreidde in landen zoals Brazilië, Peru en Chili, en dat het toenam op plaatsen waar het voorheen beperkt was, waaronder Venezuela en Haïti.

Klimatologische factoren zoals het winter- en orkaanseizoen vormen een aanzienlijke uitdaging voor de inspanningen om de ziekte te bestrijden, waarschuwde ze in een virtuele persbriefing georganiseerd door PAHO. "Winter voedt luchtweginfecties ... die zich snel kunnen verspreiden in een kouder klimaat en naarmate meer mensen zich binnen verzamelen om warm te blijven", zei ze.

Op 8 juni zijn er meer dan 3,3 miljoen gevallen van coronavirus gemeld in Latijns-Amerika en Noord-Amerika. Brazilië heeft het op één na hoogste aantal gevallen ter wereld en heeft onlangs meer nieuwe sterfgevallen gehad dan welk ander land dan ook.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April