FSA wil Covid-19-hulplijn bij LVV
09 Jun 2020, 07:55
foto


De Federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA) krijgt veel vragen van landbouwers, verwerkers en verkopers van agrarische producten, over de maatregelen die in verband met het tegengaan van de verspreiding van Covid-19, zijn getroffen. De FSA vraagt nu in een open brief aan minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), naar het instellen van een aanspreekpunt voor Covid-19 bij het ministerie.

De FSA zegt de vragen niet te kunnen beantwoorden en stelt voor dat er een hulplijn wordt ingesteld, waarnaar de landbouwers kunnen bellen voor informatie. De informatie zou ook via email gegeven kunnen worden. Verder adviseert de belangengroep om het intensiveren van de informatiestroom naar de landbouwers en overige stakeholders.

Het Covid-19 Management Team heeft gisteren, 7 juni, de total lockdown maatregelen om de verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan, aangekondigd. De maatregelen zijn per 8 juni ingegaan. De essentiële sectoren en dienstverleners hebben de mogelijkheid om dispensatie aan te vragen onder bepaalde voorwaarden.

De FSA zegt in de open brief ook vragen te krijgen over het verkrijgen van dispensatie. Belanghebbenden willen weten hoe het zit met dispensatie bij het verrichten van werkzaamheden op de landbouwarealen; het oogsten, transporteren, leveren en verkopen van landbouwproducten; het voeden van pluimvee en vee en het inkopen van landbouw inputs en voeder.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April