Burenruzie: Drie burgers beschoten door militair
18 May 2020, 12:06
foto


Een militair heeft zaterdag op drie personen geschoten met zijn dienstvuistvuurwapen. De slachtoffers zijn een buurvrouw van de militair, haar zus en haar broer. 

Volgens het voorlopige politie-onderzoek leven de militair en zijn buurvrouw O.S. in onmin met elkaar. Kort vóór het schietincident waren beide partijen op het politiebureau Santopolder om te praten over hun verstoorde relatie. De politie trad bemiddelend op waarna partijen weer naar huis mochten.

Buurvrouw O.S. bleek niet content te zijn met wat op het politiebureau afgesproken was, want zij schakelde haar zus P.S. en broer B.S. in en zij gingen, gewapend met houwers, naar de woning van de militair. De militair gaf aan dat hij ernstig bedreigd werd door de buurvrouw en haar familie. Hij heeft eerst een waarschuwingsschot gelost met zijn dienstvuistvuurwapen. Toen dat niet hielp heeft hij gericht geschoten op zijn belagers.

Hij raakte alle drie in het onderbeen. Per ambulance zijn broer en zusters overgebracht naar het ziekenhuis om medische hulp te krijgen. De politie van Santodorp droeg het vuurwapen en de militair over aan de Militaire Politie. Er zal een gezamenlijk onderzoek worden verricht door de politie en de Militaire Politie, deelt de politie Public Relations mee. 
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April