NPS geeft in verkiezingsmanifest ontwikkelingsrichting aan
04 May 2020, 04:52
foto
NPS-verkiezingsmanifest 2020. Hierin is het beleid voor de komende vijf jaar opgenomen. Er wordt ook een analyse gemaakt van de afgelopen periode.


Dray anu par' boto is het lijvige verkiezingsmanifest 2020 dat de Nationale Partij Suriname (NPS) presenteert aan de kiezers. Na 10 jaren wanbeleid van opeenvolgende regeringen onder dezelfde leider, de president van het land, is Suriname vandaag de dag bankroet, stelt partijvoorzitter Gregory Rusland. "In onze ontwikkelingsvisie stellen wij de mens centraal en vinden wij dat eenieder recht heeft op een waardig bestaan", stelt de NPS. 

De inspanningen van de partij zijn erop gericht om ieder mens genoeg kansen te verschaffen om zich optimaal te ontwikkelen en om te participeren in het sociaal, economisch en cultureel leven. Ieder mens heeft het recht om op waardige wijze te worden behandeld en te worden gerespecteerd, ongeacht etniciteit, religie of levensovertuiging, culturele identiteit, taal, sociale klasse, nationaliteit, socio-economische status, beperking, seksuele oriëntatie, genderidentiteit, economische status of welke andere omstandigheid dan ook. 

Het beleid van de opeenvolgende regeringen-Bouterse vanaf augustus 2010 tot en met heden heeft de Surinaamse samenleving gestort in een situatie, waarbij het leven van alle dag zeer zwaar is en zelfs voor velen ondraaglijk geworden is, meent de NPS. "Met de reserves die opgebouwd zijn door de regeringen onder leiding van president Runaldo Ronald Venetiaan in de periode 2000-2010, zijn in de periode 2010 tot ongeveer 2014 uitgaven gedaan, die in elk geval niet hebben geleid of bijgedragen tot ontwikkeling van ons geliefd Suriname. Integendeel hebben ze geleid tot verrijking van een hele kleine groep in het beleidscentrum". 

Het financieel-economische herstel dat de NPS voor ogen heeft, zal zich richten op vijf strategische speerpunten.
Deze strategische speerpunten worden hier in brede lijnen uiteengezet, en hebben in eerste instantie betrekking op: 
• verbetering van de financiële weerbaarheid van ons land, 
• afremming van de afbraak van instituties, en 
• de vestiging van een take-off positie voor onze economie. Uiteraard is er een direct verband tussen de beleidsvoornemens van alle andere sectoren en het financiële beleid. Deze speerpunten zullen geen enkel effect sorteren zonder goed bestuur en vertrouwen van het volk, het bedrijfsleven, het buitenland, de vakbeweging, en andere maatschappelijke groeperingen. Onmiddellijke indamming van de welig tierende corruptie is derhalve van groot belang.

U kunt het verkiezingsmanifest 2020 hier downloaden. 
pdf-icon.gif NPS_Verkiezingsmanifest_2020.pdf                
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April