SLM Pensioenfonds trekt aan de alarmbel
02 May 2020, 20:24
foto


Het Pensioenfonds van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) dreigt in liquiditeits- en solvabiliteitsproblemen te geraken. De overmakingen van de SLM als werkgever verloopt moeizaam, is eerder meegedeeld aan de deelnemers en gepensioneerden. Het gaat om de verschuldigde pensioenpremies, inhoudingen op salarissen van aflossingen van hypothecaire & persoonlijke leningen en verstrekte voorschotten. Het Fonds is geruime tijd geconfronteerd met het volledig stopzetten van overmakingen vanuit de SLM. 

Het bestuur van het Fonds deelt de deelnemers mee dat het bekend is dat de exploitatie van de SLM al enige tijd ernstig negatief wordt beïnvloed door het uitblijven van de certificering van de eigen Boeing 777 operatie. Daarboven wordt het bedrijf in de afgelopen weken ernstig geraakt door de gevolgen van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Door deze ontwikkelingen zijn de vooruitzichten op eventuele overmakingen heel moeilijk voorspelbaar, stelt het bestuur. 

Een deel van de opgebouwde rekening courant bestaat uit inhoudingen voor de aflossing van diverse leningen van deelnemers die door SLM aan het Fonds moeten worden overgedragen. Het bestuur gaat de mogelijkheden na voor rechtstreeks via de banken innen van deze aflossingen. Er wordt ook rekening mee gehouden dat een deel van vermogen aan vaste activa en beleggingen te gelde worden gemaakt om op korte termijn aan de bestaande betalingsverplichtingen te kunnen blijven voldoen. Deze mogelijkheid zal met zorgvuldigheid worden benaderd, gezien de financieel-economische situatie. 

Het bestuur bereidt de deelnemers er op voor dat er een structurele aanpassing doorgevoerd zal worden van de huidige en toekomstige pensioenaanspraken. Intussen wordt ingezet om tot resultaten te komen van de aan de SLM gedane voorstellen voor het terugbrengen van de rekening courant schuld. 
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April