SDU: Factor arbeid staat onder zware druk
01 May 2020, 22:37
foto


De factor arbeid, onmisbaar voor de ontwikkeling van de samenleving, staat momenteel onder een ongekend zware druk. Als nooit eerder in de geschiedenis van de mensheid kijken arbeiders aan tegen een toestand waarvan we moeilijk kunnen inschatten wanneer en hoe die zal eindigen. Aan de ene kant ligt het arbeidsproces praktisch stil, vanwege de heersende pandemie als gevolg van Covid-19. Tegelijkertijd, aan de andere kant, werken gezondheidswerkers wereldwijd zich letterlijk de dood in om de medemens af te houden van de levensgevaarlijke ziekte. Deze omstandigheden geven de werkende klasse geen redenen tot feestvieren.

Toch mogen arbeiders niet bij de pakken neerzitten. Wij mogen de hierboven omschreven situatie niet over ons heen laten gaan zonder daartegen te vechten. Trouwens, het (over)leven van de arbeider gaat gepaard met strijd. Soms tot het bittere eind!

SDU staat voor de grote uitdaging om u en uw omgeving te leiden naar de overwinning op dat alom regerende kwaad. Juist nu, met de verkiezingen van 25 mei 2020 vlak vóór de deur, hebben arbeiders behoefte aan een stevige houvast. Eén die zorgt voor duurzame hervormingen binnen de gezondheidszorg en het onderwijs, als basis voor ontwikkeling van de nationale economie.

U, de arbeider, verdient het garanties te hebben voor een welvarende toekomst; deel uit te maken van een samenleving die het welzijn van uw kinderen veilig stelt en hen kansen biedt tot onderwijs, werkgelegenheid en huisvesting wanneer ze eenmaal volwassen zijn.

De crisis rondom Covid-19 stelt ons in staat de onderlinge solidariteit te versterken. Met de mens en het milieu in het centrum van ontwikkeling moeten wij ons vooral richten op gezonde verhoudingen binnen het arbeidsproces. Zodat we in het natraject van de Covid-19 pandemie steviger op de benen kunnen staan.

SDU wenst u allen vooral een gezegende tijd toe. Wij vinden het bovendien op zijn plaats om bijzondere waardering uit te spreken voor de gezondheidswerkers en veiligheidsdiensten die alles in het werk stellen om de samenleving te beschermen, hoop en vertrouwen te bieden en het gevoel te geven dat we geen verloren strijd voeren. Die ons nu laten zien hoe onmisbaar de factor arbeid is.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April