Uruguay heropent enkele landelijke scholen
23 Apr 2020, 09:27
foto
Een tafeltje is vrij gelaten om de leerlingen wat ruimte te geven. (Foto: Reuters)


Honderden basisscholen in landelijke gebieden van Uruguay zijn heropend tijdens de coronaviruspandemie. Aanwezigheid is niet verplicht. Ouders kunnen zelf beslissen of ze hun kinderen terug naar de klas willen sturen.

Scholen die zijn heropend, moesten worden ontsmet en zullen voldoen aan de beperkingen die zijn opgelegd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Uruguay heeft volgens de Johns Hopkins University 549 bevestigde gevallen van coronavirus gehad en 12 mensen zijn als gevolg van het virus overleden.

Naar verwachting zullen tussen de 5.000 en 6.000 kinderen terugkeren naar de klas, maar op sommige scholen kwamen slechts een handvol leerlingen op woensdag voor de eerste dag terug. Op een plattelandsschool ten noordwesten van de hoofdstad, Montevideo, keerden slechts vijf van de 16 ingeschreven studenten terug, meldt persbureau Reuters.

De scholen gaan voorlopig drie dagen per week open voor maximaal vier uur per dag. De scholen in de landelijke gebieden zijn gekozen om als eerste te heropenen, omdat ze een zeer klein aantal leerlingen hebben en het risico op grote groepen kinderen dus minimaal is.

Sommige groepen die leerkrachten vertegenwoordigen, waren tegen de heropening van de scholen, maar de regering stelde dat leerlingen op het platteland het meeste risico liepen het onderwijs te verliezen omdat ze minder snel computers en goede internetverbindingen hadden. Openbare scholen zijn vijf weken geleden gesloten.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April