Earth Day 2020 in teken van digitale schoonmaak
22 Apr 2020, 04:45
foto


Terwijl de wereld haast maakt met het plannen van een herstel na de coronaviruspandemie, zien UNEP (UN Environment Programme) en andere afdelingen van de Verenigde Naties dit als een kans om de aandacht te vestigen op de noodzaak om 'beter terug te bouwen'. De risico's van het negeren van de bedreigingen van vernietiging van het milieu moeten worden begrepen en aangepakt met bescherming en beleid. 22 april, Earth Day, is een tijdige herinnering om de kansen van de natuurlijke wereld te omarmen voor groene banen, duurzame economische stimulans, om dringend actie te ondernemen om ons te beschermen tegen onoverwinnelijke wereldwijde verwarming en om een ​​gezonde, waardige toekomst veilig te stellen.

Vandaag wordt voor de 50e keer Earth Day herdacht. Earth Day 2020 stond nog voor de pandemie al op het punt een historische gebeurtenis te worden ter ere van het 50-jarig jubileum en het selecteren van klimaatactie als thema. Er waren een reeks van evenementen gepland om mensen fysiek bij elkaar te brengen. Covid-19 heeft nu geleid tot een dramatische verschuiving naar volledig digitale en virtuele platforms. Earth Day 2020 vraagt om 24 uur aan acties, groot en klein, voor mens en planeet.

Stichting Suresur houdt samen met haar internationale partners van Lets do it World de eerste Digital Clean Up Day. Dit evenement wordt simultaan in nog 180 andere landen georganiseerd. Mensen realiseren zich niet vaak dat er in de digitale wereld ook vervuiling is die de werkelijke omgeving beïnvloedt. Bijna alle online activiteiten vergroten onze ecologische voetafdruk, zegt Suresur. In 2009 publiceerde McAfee een rapport waarin stond dat het evenveel energie kost om miljarden spam-e-mails te bezorgen als twee miljoen Amerikaanse huishoudens per dag gebruiken. Tegen 2025 wordt geschat dat gegevens opslagplaatsen een vijfde van alle geproduceerde energie zullen gebruiken, evenals enkele van de grootste vervuilers.

Een Digital Clean up heeft dus een duidelijk en echt effect. Door digitaal afval te verwijderen, wordt de opslagruimte in apparaten vrijgemaakt, waardoor ze sneller worden en kostbare tijd wordt bespaard. Een georganiseerde digitale werkplek heeft ook een positief psychologisch effect, omdat een opgeruimde werkplek leidt tot meer focus. Decluttering kan ook helpen inspiratie op te doen en vergeten ideeën weer op te pakken.

Stichting Suresur roept eenieder op om schoon schip te maken met de digitale rommel in het leven. Earth Day 2020 is daar een goed begin voor.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April