Militair en politiemannen schieten op inbreker
11 Apr 2020, 15:29
foto


Een lid van de Militaire Politie heeft op de inbreker Pompea M. (30) geschoten donderdag. De man drong de woning van de militair aan de Filemonweg in ressort De Nieuwe Grond binnen. De dief nam spullen uit de woning en plaatste die vervolgens in zijn auto. Op dat moment lag de militair in zijn slaapkamer te slapen. Hij werd wakker doordat zijn slaapkamerdeur geforceerd werd door inbreker. Hij kwam oog in oog te staan met de gewapende ambtenaar.

Pompea keerde zich om en vluchtte het huis uit achterna gezeten door de militair. De verdachte stapte in zijn auto en reed weg. De militair schoot op hem en raakte hem in zijn bovenlichaam. Door de verwonding verloor de man de besturing over zijn auto waardoor die tegen een stapel hout botste en tot stilstand kwam.

De inbreker stapte uit zijn auto en vluchtte te voet verder. De politie van bureau de Nieuwe Grond werd door de militair op de hoogte gesteld van het gebeurde. De politie kreeg ook meldingen van burgers binnen die aangaven dat een gewonde man over de Hariestraat rende. 

In de Harieweg wilde Pompea zijn aanhouding voorkomen door geen gevolg te geven aan het bevel van de politie om niet verder te vluchtten. De politie was daardoor genoodzaakt om gericht op Pompea te schieten. Hij werd in zijn benen geraakt en kon daardoor niet verder vluchten.

Pompea werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis om medisch behandeld te worden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij door de politie in verzekering gesteld voor inbraak. De auto waarin Pompea zich verplaatste is hangende het onderzoek in beslag genomen, meldt de politie Public Relations. 
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April