Leerkrachtenwoning Brokopondo doelwit dieven
31 Mar 2020, 08:38
foto
Via het raam is er ingebroken in de woning van een leerkracht in Brokopondo.


“Zondag werd ik door een persoon in de omgeving erop geattendeerd dat er waarschijnlijk is ingebroken in mijn woning. De persoon stuurde foto's waar te zien is dat mijn woning overhoop is gehaald door inbrekers. Ik ben de situatie beu en weet niet als ik terugkeer naar het district”, zegt de leerkracht van OS Brokopondo, die slachtoffer is van de inbraak. Sinds de Covid-19 maatregelen voor onderwijs, is ze naar Paramaribo vertrokken. “Dieven hebben gebruik gemaakt van de gelegenheid om weer in te breken”, zegt de leerkracht.

“In december was tijdens mijn afwezigheid ook al ingebroken. Ze hebben waardevolle spullen van mij meegenomen, waaronder mijn gascylinder en andere huishoudelijke apparaten. De onverlaten hadden toen ook vernielingen aangebracht. Ik had hiervan ook aangifte gedaan bij de politie van Brokopondo Centrum. Onderwijsinspectie was hiervan ook op de hoogte gebracht alsook de schoolleiding." Er is toen vanwege de vele inbraken bij de onderwijzerswoningen beloofd dat voor de nodige veiligheid zou worden gezorgd.

Nu is het weer raak. Er is waarschijnlijk in het weekeinde ingebroken. De leerkracht heeft aangifte gedaan. Een kookplaat, ricecooker, levensmiddelen etc. zijn dit keer gestolen. Van de politie van Brokopondo kreeg ze te horen dat vanwege de nieuwe instructies over het Coronavirus, de aangifte slechts telefonisch gedaan kan worden. Er zijn getuigen die hebben gezien wie de verdachte van deze inbraak is. "Ik hoop dat de politie snel opheldering hierin brengt. De veiligheid van mij en de overige leerkrachten staat op het spel”, geeft het slachtoffer aan.

 Ala-D Media

Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April