Eerste corona-doden in Bolivia en Uruguay
30 Mar 2020, 04:36
foto


Uruguay en Bolivia hebben hun eerste sterfgevallen als gevolg van het coronavirus, bevestigd. Veel Latijns-Amerikaanse landen zijn in een lockdown om de impact van de pandemie die bijna 700.000 mensen wereldwijd heeft besmet en meer dan 30.000 heeft gedood, te verzachten.

Aníbal Cruz, minister van Volksgezondheid van Bolivia, zei zondag dat een 78-jarige vrouw in de laaggelegen stad Santa Cruz de la Sierra was overleden aan ernstige ademnood. Santa Cruz de la Sierra is de meest getroffen regio. De overleden vrouw had het virus opgelopen door een familielid.

"We raden de bevolking aan om voor onze oudere volwassenen te zorgen, die het meest kwetsbaar en gevoelig zijn voor deze ziekte", vertelde Cruz aan verslaggevers.

Bolivia, dat 81 bevestigde gevallen heeft, heeft agressieve maatregelen genomen om de verspreiding van de ziekte te vertragen. Er geldt een landelijke quarantaine en de landsgrenzen zijn gesloten.

Het nabijgelegen Uruguay meldde ook zijn eerste dode ten gevolge van het coronavirus. Het totale aantal besmettingsgevallen is boven de 300 gestegen. Uruguay is een producent van granen en vee, met een populatie van ongeveer 3,5 miljoen mensen.

Het ministerie van Volksgezondheid van het land zei in een rapport dat een 71-jarige voormalige minister van de verkiezingsraad, Rodolfo González Rissotto, was overleden nadat hij het virus had opgelopen. Een 82-jarige Uruguayaanse vrouw die eerder in maart stierf, bleek het virus te hebben gehad, maar haar dood werd toegeschreven aan de terminale kanker waaraan ze leed.

De Chileense autoriteiten meldden zondag in totaal 2.139 bevestigde gevallen, nadat het aantal op woensdag de duizend was gepasseerd. In het koperrijke land zijn zeven doden gevallen.

Buurland Argentinië, dat een landelijke quarantaine heeft ingesteld, heeft 745 bevestigde gevallen met 19 doden. Uit gegevens van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat het aantal gevallen zaterdag met de kleinste marge in vijf dagen is gestegen.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April