Waterkant 's avonds gesloten vanaf vandaag
22 Mar 2020, 21:46
foto
Districtscommissaris Mike Nerkust doet mededelingen over sluiting Waterkant. (Foto: René Gompers)


“Vanaf vandaag is alles aan de Waterkant gesloten, van zes uur ’s middags tot zes uur de volgende dag,” deelt districtscommissaris Mike Nerkust mee. “Dan is alles gesloten en komt er niemand daar.”  Ook de markt aan de Jodenbreestraat is gesloten geeft hij aan. Daar mag niemand voorlopig meer verkopen. Jerry Slijngard, coördinator van NCCR drukt de samenleving op het hart om die plekken te vermijden, waar er meer dan 100 personen tegelijk aanwezig zijn.

Nerkust en Slijngard hebben  op de ‘Covid-19’ persconferentie in het Perscentrum, uitgelegd wat de stand van zaken is in de strijd tegen het Coronavirus. Niet iedereen wil zich houden aan ‘social distancing’, het afstand houden van elkaar. Dit is een van de maatregelen die moeten helpen de verspreiding van het Coronavirus in te dammen. De politie heeft al enkele keren moeten optreden, deelt Slijngard mee. “Maar wacht niet tot de politie komt, zorg ervoor dat je daar niet gaat,” benadrukt hij. “Dan hebben wij dit probleem niet.” 

De units aan de Waterkant zullen alleen overdag open zijn geeft Nerkust aan. Blijven eten en drinken mag niet, het wordt een meeneemservice, benadrukt hij. Er mag tot nader order ook geen markt worden gehouden aan de Jodenbreestraat. “No wan sma mag ser’ san’ moro in tenti of tap’ tafra na Jodenbreestrati ,” benadrukt hij. “A tapu! Skotu o luku a tori dat ook toe.”  De dc doet wederom een beroep op mensen die huisfeestjes of huwelijken organiseren, uit te stellen naar een andere datum. Het is nog steeds verboden om activiteiten waarbij meer dan 100 personen aanwezig zijn te organiseren. Tourbussen mogen voorlopig ook niet meer opereren. De vergunningen zijn ingetrokken. 

Slijngard haalt aan dat politieke partijen toch activiteiten organiseren zonder rekening te houden met de situatie en de maatregelen. In het binnenland is recent een begrafenis geweest met ruim 500 mensen. “We vragen de medewerking van eenieder om zich te houden aan de regels die we hebben gesteld,” roept Slijngard op. “Het is moeilijk voor een ieder, maar het is belangrijk dat we ons ervoor inzetten.” 

René Gompers
            video.gif video
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April