Ingezetenen van laag risico-landen komen eerst thuis
20 Mar 2020, 01:36
foto


Ingezetenen worden vanaf vandaag opgehaald. Eerst zullen de mensen die in laag risico-landen zijn, het land binnenkomen. Surinamers die in hoog risico-landen zijn, zoals Nederland en de Verenigde Staten, moeten nog geduld betrachten. Dit is aangegeven op de persconferentie vrijdag. Twee personen zijn in Suriname positief getest. Van zes personen wordt gewacht op de uitslag van de test. 

Mensen die terugkeren, zijn verplicht in quarantaine te gaan. Afhankelijk van de situatie kunnen ze in thuisquarantaine of overheidsquarantaine. Mensen die teruggekeerd zijn uit Guyana, zijn in Nickerie in quarantaine geplaatst. Over enkele dagen komt er meer duidelijkheid over de terugkeer van mensen uit Amsterdam en Miami. Personen die in een moeilijke financiële situatie verkeren, krijgen bijstand van de overheid. Zij moeten contact maken met consulaten en ambassades van Suriname in die landen. 

Een persoon die op 17 maart uit Suriname is vertrokken naar Nederland, is gisteren positief getest. Hij was ook naar de Spoedeisende Hulp (SEH) geweest, maar is niet getest, omdat hij nog geen symptomen vertoonde. Starnieuws verneemt dat de Nederlander hier op 1 maart is aangekomen. Een tweede persoon die positief is getest gisteren, is ook naar de SEH geweest. De SEH is vanavond gesloten, want alles moet ontsmet worden. Alleen levensbedreigende gevallen zullen worden behandeld in andere ruimten bij Academisch Ziekenhuis Paramaribo. 
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April