Leidinggevenden Wanica Ziekenhuis distantiëren zich van brief
18 Mar 2020, 03:18
foto
Medici krijgen rondleiding in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Daar is één patiënt in isolatie. Haar toestand is stabiel. (Foto's: Volksgezondheid)


Vijf leidinggevenden van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) zouden in een brief die circuleert hun werk op 16 maart hebben neergelegd. Zij hebben dinsdag minister Antoine Elias van Volksgezondheid meegedeeld dat ze hun werkzaamheden voortzetten. Drie van hen hebben dit intussen schriftelijk kenbaar gemaakt aan de bewindsman. Het ligt in de verwachting dat de andere twee vandaag ook op schrift stellen dat ze doorgaan met het werk. 

Onlangs heeft de bewindsman de zorgdirecteur Rudrakanth Oemraw ontheven uit zijn functie. In zijn plaats is Fauzia Poese benoemd. Minister Elias om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat Oemraw is ontheven omdat hij andere inzichten had en niet wilde meewerken om personen die positief getest waren op Covid-19 op te vangen. Ook de buurt werd in stelling gebracht. Om de gestelde doelen door de regering te halen, is met instemming van de Raad van Ministers ingegrepen. 

Deze kwestie heeft een nasleep gekregen. Vijf leidinggevenden zouden onder druk zijn gezet om de brief dat ze per direct hun werk neerleggen, te ondertekenen. Drie van hen stellen dat zij inhoudelijk niet achter het schrijven staan en het werk normaal voortzetten. De coördinatoren geven aan dat ze een medische verantwoordelijkheid hebben en deze vooral in de crisissituatie zullen voortzetten in belang van de gemeenschap. 


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid spreekt het personeel van RZW toe. 

Minister Elias heeft het personeel van RZW gisteren toegesproken in bijzijn van directeur Jason van Genderen. Hij deelde de personeelsleden mee dat zij niet angstig hoeven te zijn en de hygiëne/veiligheidsvoorschriften in acht dienen te nemen. Elias deelde mee dat niet alleen in het RZW Covid-19 patiënten behandeld zullen worden, maar ook in de andere ziekenhuizen. Er zullen vijftig Cubaanse artsen gehaald worden die een steentje zullen bijdragen om de situatie in goede banen te leiden en tot een minimum te beperken. Deze artsen zullen resideren in het Wanica Guesthouse dat binnen een tijdsbestek van twee weken af zal zijn.

Op dit moment wordt één patiënt die besmet is met het virus in isolatie behandeld. Haar situatie is stabiel, merkt de bewindsman op. Het RZW is gisteren ook door diverse medici bezocht. Alle ziekenhuizen werken mee om patiënten te helpen behandelen. 
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April