Sabotage van politie en militaire voertuigen in Nickerie
17 Mar 2020, 21:07
foto
De politie onderzoekt wie een lat met spijkers op de zandweg in Nickerie heeft geplaatst en gebeld heeft met valse informatie. (Foto: KPS)


Er is sprake van mensen die sabotage plegen in Nickerie, deelde NCCR-coördinator Jerry Slijngaard, mee tijdens de persconferentie 'update Covid-19'. Er zijn opzettelijk planken met spijkers geplaatst waarbij banden van de voertuigen van de politie en militairen zijn vernield. Deze zaak wordt verder onderzocht. 

De politie Public Relations meldt dat de politie van Corantijnpolder in het district Nickerie dinsdagochtend een telefonische melding kreeg van iemand, dat Guyanezen illegaal vanuit Guyana per boot waren overgebracht naar Suriname. Zij zouden zijn afgezet bij de Clarasluis. De overheid heeft besloten dat de 'Back-track-route tussen Suriname en Guyana tot nader order gesloten is. De politie heeft de surveillance in het gebied van de Clara- en de Naniesluis verhoogd. 

Politie ambtenaren gingen na de melding in twee politievoertuigen op onderzoek uit maar troffen niemand aan nabij de Clarasluis. De politie werd daarbij ondersteund door militairen die in hun eigen voertuig reden. De politie en militairen keerden terug naar hun basis en kwamen daarbij tot de ontdekking dat lucht ontsnapte uit de banden van de pro-wagens en het militaire voertuig. Nader onderzoek wees uit dat de banden doorboord waren. De ambtenaren kregen sterk het vermoeden dat iets op de zandweg, die leidt naar de Clarasluis, was gezet die de banden doorboord had.

De politie- en militairenambtenaren gingen op onderzoek uit en troffen in het zand op de weg houten latten aan waarin spijkers geslagen waren. Deze latten waren dwars over de weg in het zand geplaatst. Het is duidelijk dat iemand bewust een valse informatie heeft doorgespeeld aan de politie. Hoogstwaarschijnlijk is dit gedaan om de mobiliteit van politie  vleugellam te maken, om de verhoogde politiesurveillance te stoppen. Dat zal echter niet gebeuren, deelt de politie Public Relations mee. 

De politie onderzoekt wie gebeld heeft en wie de planken met spijkers over de weg geplaatst heeft. Die persoon of personen zullen strafrechtelijk vervolgd worden voor onder andere opzettelijke vernieling.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April