Man smokkelt grote som euro's in verf naar Guyana
17 Mar 2020, 20:05
foto
De verfemmers waarin het geld in pakjes werd gesmokkeld. (Foto: Guyana Chronicle)


Een zakenman heeft geprobeerd meer dan 24.000 euro's (5,7 miljoen Guyanese dollar) vanuit Suriname buurland Guyana binnen te smokkelen. De man, Michael Sammy, is op 12 maart 2020 opgepakt door de Guyanese Customs Anti-Narcotics Unit (CANU) bij de Golden Gloves Speed ​​Boat Crossing in Springlands op de Corantijnrivier. Hij had het geld verstopt in verschillende verfemmers.

De anti-Narcotica-functionarissen onderschepten Sammy terwijl hij net van boord was gegaan van de speedbootoversteek van Suriname naar Guyana. Sammy had op dat moment vier verfemmers in zijn bezit en de functionarissen vroegen hem die te onderzoeken, meldt de Guyana Chronicle.

De emmers, die witte verf hadden, werden doorzocht. Daarbij zijn verschillende kleine pakketten die in tape waren gewikkeld en plastic wikkels gevonden met het geld erin verborgen. De man werd gearresteerd en voor onderzoek overgedragen aan de politie.

Volgens de wisselkoerswetgeving van Guyana moeten personen elke valuta aangeven die hoger is dan US$ 10.000. De douane heeft de bevoegdheid om bij elke haven van binnenkomst alleen grote bedragen in beslag te nemen die gelijk zijn aan meer dan US $ 10.000. Sammy zal worden aangeklaagd voor het niet aangeven van de gelden bij de douane.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April