VHP-hoofdbestuur heeft kandidatenlijsten ingediend
16 Mar 2020, 00:31
foto


Het hoofdbestuur van de VHP heeft de kandidatenlijst voor De Nationale Assemblee, districts- en ressortraad ingediend bij de verkiezingscommissie van de partij. Deze lijsten worden dinsdag ter inzage gelegd in 'de Olifant' voor de leden. Over twee weken moet het congres beslissen over de kandidaten. Starnieuws verneemt dat de lijsten nog niet definitief zijn. Het hoofdbestuur zal mandaat vragen aan het congres om nog veranderingen aan te brengen. Uit strategische overwegingen zullen er nog veranderingen worden aangebracht. 

In Wanica is partijvoorzitter Chan Santokhi de lijsttrekker. Op de tweede plek prijkt ondervoorzitter Asiskumar Gajadien. Reshma Mangre staat op de derde plek gekandideerd, gevolgd door Shiraaz Badloe. Op nummer vijf is gekandideerd Sidik Moertabat, op nummer 6 Henk Aviankoi en op de zevende plek staat Bholanath Narain. 

In Paramaribo zal de lijst getrokken worden door Krishna Mathoera. De top 5 ziet er als volgt uit: Dew Sharman, Cedric van Samson, Kishan Ramsukul en op nummer 5 Cheryl Dijksteel. In Saramacca staat Mahinder Jogi op de derde plek. De lijst wordt voorlopig aangevoerd door Roependra Mahabier. Op de tweede plek staat Nathalie Amatmohamed. 

Op de eerste plek in Commewijne staat nu Roy Mohan en op nummer 2 Soerjani Mingoen-Karijomenawi. In Nickerie wordt de lijst aangevoerd door Harriet Ramdien, in Para is de lijstaanvoerder Ronald Gambier. De lijst van Sipaliwini wordt aangevoerd door Olvie Gazon. De lijsten van Coronie, Brokopondo en Marowijne konden niet achterhaald worden. 
De namen kunnen nog veranderen op weg naar de kandidaatstelling op 9 april. 

Vanaf vandaag kunnen politieke partijen zich registeren voor deelname bij het Centraal Hoofdstembureau. Zij mogen zich met niet meer dan vijftig personen aanmelden in verband met Covid-19 preventie. 
Advertenties