Braziliaanse functionaris die Trump ontmoette, heeft coronavirus
12 Mar 2020, 20:39
foto
De Amerikaanse president, Donald Trump, luistert naar vragen van de media tijdens een ontmoeting met de Ierse premier Taoiseach Leo Varadkar in de Oval Office van het Witte Huis in Washington. (Foto: Reuters)


De communicatiesecretaris van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, Fabio Wajngarten, is gediagnosticeerd met coronavirus na een tweede bevestigende test, zei het communicatiebureau van het presidentschap donderdag. Wajngarten vergezelde Bolsonaro tijdens een recente reis naar de Verenigde Staten en plaatste een foto op Instagram naast Donald Trump. In de verklaring zei Brazilië dat het de Amerikaanse autoriteiten al op de hoogte had gesteld van de positieve test.

De Amerikaanse president Donald Trump zei in reactie daarop dat hij zich geen zorgen maakte over blootstelling aan het coronavirus nadat hij vorige week had gegeten met president  Bolsonaro en een regeringsfunctionaris die sindsdien positief is getest op de ziekte.

De dag na de aankondiging van een inreisverbod naar de Verenigde Staten door inwoners van de Europese Unie, heeft Trump de bezorgdheid weggenomen over zijn mogelijke blootstelling aan het virus, dat meer dan 126.000 mensen ziek heeft gemaakt bij een wereldwijde pandemie. "Laten we het zo zeggen: ik maak me geen zorgen", vertelde Trump verslaggevers tijdens een ontmoeting met de Ierse premier Leo Varadkar in het Oval Office.

Het nieuws komt wanneer Trump misschien de grootste crisis van zijn presidentschap ondergaat en later dit jaar een herverkiezing zoekt. De koploper die op zoek is naar de Democratische nominatie om Trump uit te dagen, voormalig vicepresident Joe Biden, zal vanmiddag spreken over de uitbraak van het coronavirus.

De communicatiesecretaris van Bolsonaro, Wajngarten, is in quarantaine thuis geplaatst. Wajngarten had foto's op sociale media geplaatst van de bijeenkomst in het resort van Trump in Florida in het weekend, waarin hij naast Trump stond met een 'Make Brazil Great Again'-pet op. Vicepresident Mike Pence stond naast Trump.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April