Brunswijk viert verjaardag met grote massa in Moengo
08 Mar 2020, 00:00
foto
Een grote massa op de been in Moengo. Er is een mars gelopen door de straten van de thuisbasis van de jarige partijvoorzitter, Ronnie Brunswijk.


Van heinde en verre zijn partijgenoten, familie en vrienden van de jarige ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk (59) getogen naar Moengo om zijn verjaardag te vieren. Brunswijk heeft Moengo omgetoverd tot een feeststad. Enkele duizenden feestgangers hebben een mars gelopen door Moengo. Daarvoor werd er een partijcongres gehouden. De partijleiding heeft toestemming om aan de verkiezingen mee te doen. De ABOP heeft de waarborgsom van 96.250 reeds betaald om aan de verkiezingen mee te kunnen doen. 

De jarige was tijdens de vergadering gestoken in camouflagepak met rode baret. Hij was zichtbaar verrast met de opkomst. Brunswijk heeft de voorzitter van het Jeugdparlement, Kelvin Koniki, gepresenteerd als nieuw lid van de partij.
Koniki zegt ook officieel lid te zijn geworden van de ABOP. Hij riep jongeren op zich ook aan te sluiten. Brunswijk deelde mee dat Koniki op de verkiezingslijst komt van ABOP. De politicus waarschuwde voor verkiezingsfraude. "Indien ze winnen, laat het eerlijk zijn. Maar indien er sprake is van fraude, zullen ze met mij te maken hebben, want we zullen het niet accepteren", gaf Brunswijk aan.


Jarige ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk in camouflagepak en rode baret. 

Ondervoorzitter Diana Pokie zei dat het bedelaarsbeleid van de regering moet worden afgestraft. "Je hoeft geen econoom te zijn om de situatie die nu nijpend is te begrijpen. Nu worden mensen 'aladol' geaccommodeerd met werk". Ze riep op om het tij te keren. Er wordt niet gepland en mensen lijden armoede door het beleid van de regering. Zij haalde aan dat president Desi Bouterse heeft aangegeven dat armoede de vijand is van het volk. Zij vroeg haar gehoor om de hoop niet te verliezen, 25 mei is in aantocht. 

Paul Abena, voorzitter van Seeka, merkte op dat de problemen zich opstapelen. "Gelukkig is een ieder nu bewust dat het anders moet. Er is een leider in de persoon van Brunswijk die we kunnen volgen. De eenheid is volgens hem belangrijk indien wij verandering willen. ABOP is de partij van eenheid die de ontwikkeling kan brengen," stelde hij. 

Bestuurslid Edward Belfort voerde aan dat de armoede nu wijd verspreid is. Hij heeft het gevoel dat "opa tralala zal manipuleren met de verkiezingen zoals dat het geval is in Guyana". Hij vroeg eenieder om alert te zijn. De verkiezingsorganisatie en administratie moeten goed in de gaten worden houden. ABOP-topper Marinus Bee merkte op dat hij niet hoeft te vertellen hoe erg het is gesteld met Suriname. "Toch zijn er mensen die achter de zittende partij aanrennen. De ABOP zal geen pakket aanbieden maar ontwikkeling. Er is een sociaal-economisch ontwikkelingsprogramma. Huisvesting, onderwijs, werkgelegenheid zullen centraal staan. Met pakketten haal je geen armoede weg".  


Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April