Gopex traint personeel voor behoud standaarden
04 Mar 2020, 16:42
foto
Personeelsleden van Gopex International N.V. tijdens de training over het verantwoord gebruik van pesticiden en biologische beheersing. (Foto: LVV/NII)


Personeelsleden van Gopex International N.V. zijn getraind in het verantwoord gebruik van pesticiden en biologische beheersing. Het bedrijf beschikt al over diverse internationale certificaten op dit gebied. Deze cursus is gisteren verzorgd door het hoofd van de afdeling Bestrijdingsmiddelen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV),  Carmen van Dijk.

Gopex International N.V. werkt met het principe van outgrowers; agrariërs buiten Gopex telen ook voor deze onderneming. Het getrainde personeel van Gopex, moet in staat zijn bij de outgrowers het verantwoord pesticiden gebruik over te brengen alsook de bemesting en herkenning van ziekten en plagen. De outgrowers moeten dezelfde standaarden aanhouden, waardoor het gevaar voor afkeuring van de producten van de outgrowers, zoveel als mogelijk wordt voorkomen.

Bij de training zijn de verschillende soorten pesticiden behandeld, de soorten vergiftiging die kunnen ontstaan, maatregelen ter bescherming van het milieu en de mens en het gebruik van Personal Protective Equipment, PPE. Tijdens de training is ook aangegeven wanneer en in welke hoeveelheden pesticide toe te dienen. Het kalibreren en de spuittechniek zijn theoretisch en praktisch gedemonstreerd, zo ook de triple rinse techniek. De biologische beheersing en de beginselen van Intergrated Pest Management kwamen eveneens aan de orde. Er zijn afspraken voor een vervolgtraining waarbij Agrohydrologie, Nematologie, Mycologie en Entomologie behandeld zullen worden.

Gopex is reeds YUM en DNV ISO 2200 gecertificeerd en bevindt zich in de afrondende fase voor de Global GAP Certificering, allemaal internationale certificaten waarbij het van groot belang is dat pesticiden op een verantwoordelijke wijze worden gebruikt. De reeds behaalde en nog te behalen certificering, kan alleen behouden worden als Gopex International N.V. bij controle voldoet aan de gestelde eisen. Deze controle wordt uitgevoerd door internationaal erkende inspecteurs en mag te allen tijde worden uitgevoerd, meldt de voorlichting van LVV, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April