Ecuador heeft vijf nieuwe corona-gevallen
02 Mar 2020, 22:55
foto
Ecuador heeft nieuwe gevallen van het coronavirus bekendgemaakt. (Foto: AFP)


Ecuador heeft vijf extra gevallen van het nieuwe coronavirus bevestigd, zei minister van Volksgezondheid, Catalina Andramuño. De aankondiging brengt het totale aantal geïnfecteerde patiënten in het land op zes.

De vijf mensen die pas met het virus waren besmet, hadden allemaal direct contact met een oudere vrouw die als eerste in het land werd gediagnosticeerd. De vrouw - een Ecuadoraanse staatsburger die in Spanje woont - vloog vanuit Madrid naar Ecuador zonder symptomen te vertonen. Ze begon zich kort na haar aankomst ziek te voelen en werd naar één van de openbare ziekenhuizen gestuurd die waren uitgerust om met het virus om te gaan.

De vijf mensen hadden "milde symptomen", zei Andramuño, eraan toevoegend dat nog eens 177 mensen die mogelijk met haar in contact zijn geweest, door autoriteiten werden gevolgd.

De oudere vrouw bevindt zich nog steeds in een kritieke toestand, in quarantaine en onder observatie. Volgens beveiligingsbeambte Franklin Bajaña waren de vijf mensen thuis in quarantaine. Dit behandelplan zou doorgaan terwijl hun symptomen mild bleven, voegde hij eraan toe.

Elders in Latijns-Amerika zijn vijf gevallen bevestigd in Mexico en twee in Brazilië. Wereldwijd zijn er bijna 90.000 bevestigde gevallen, waarbij het aantal buiten China sneller groeit dan binnen China.

In het Verenigd Koninkrijk, waar er 36 bevestigde gevallen zijn, heeft premier Boris Johnson maandag een noodcomité bijeengeroepen. Indonesië heeft zijn eerste bevestigde gevallen van coronavirus aangekondigd, een 64-jarige vrouw en haar 31-jarige dochter, die momenteel in een ziekenhuis in Jakarta worden behandeld.

De aandelenmarkten zijn gestegen na de toezeggingen van centrale banken. Bezorgdheid over de uitbraak vorige week veegde meer dan US$ 5 miljard van wereldwijde aandelen. De Amerikaanse sportkledinggigant Nike heeft zijn Europese hoofdkantoor in de Nederlandse stad Hilversum gesloten, nadat een werknemer positief op het virus is getest.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April