Behandeling chronische ziekte dichterbij Nickerianen
16 Feb, 04:41
foto
Het Marthelise Eersel Centrum is in gebruik genomen in Nickerie.


De Stichting One Stop voor chronische ziekten (OSS) is met ingebruikname van een eigen gebouw op de hoek van de Juliana- en de Waterloostraat sinds vrijdag permanent gevestigd in Nickerie. De bedoeling van de OSS is patiënten gericht te helpen, te adviseren en te begeleiden om zo complicaties te voorkomen. Daarnaast is de preventie belangrijk, zodat deze ziekte voorkomen kan worden. In dit gebouw, het Marthelise Eersel Centrum, zal de behandeling van patiënten plaatsvinden. 

De algemeen manager van OSS, Elisabeth Berggraaf, is blij met de vertegenwoordiging van de verschillende organisaties, bedrijven en partners in de gezondheidszorg. Ze gaf aan dat in district Nickerie naar schatting 5000 mensen met diabetes zijn. “De afgelopen jaren hebben 2000 patiënten gebruik gemaakt van de diensten van de OSS dus er is nog veel werk aan de winkel. Dit werk kan de OSS niet alleen doen. Met de artsen, internationale organisaties en overige actoren in de gezondheidszorg willen wij een goede samenwerking hebben tot wel zijn van de patiënt bekend met suikerziekte”, stelde Berggraaf. 

De onderdirecteur van Volksgezondheid, Robert Mohamed, die namens minister Antoine Elias de aanwezigen heeft toegesproken, gaf aan dat de OSS haar bestaansrecht heeft bewezen. Samen met de overige partners in de gezondheidszorg zijn de patiënten bekend geworden over de Diabetisch Mellitus. Hij hoopt verder op een duurzame relatie en de OSS van dienst te blijven zijn. Door de inzet van de minister is dit gebouw tot stand gekomen.

De onthulling van het naambord werd gedaan door Marthelise Eersel, terwijl het plakkaat door Mohamed namens de waarnemend directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, is onthuld. Na de onthulling zijn de genodigden allen getogen naar het Educatie Centrum van de OSS vanwaar uit de Educatielessen zullen worden verzorgd.

Ala-D Media

Monday 06 April
Sunday 05 April