Tsang: Illegale cambio's en prijsopdrijving worden aangepakt
07 Feb 2020, 17:46
foto
Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie & Toerisme.


Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie & Toerisme heeft aangekondigd op een vandaag gehouden persconferentie over de financieel-economische situatie, dat illegale cambio's aangepakt zullen worden. De koers wordt kunstmatig opgevoerd. Er worden gesprekken gevoerd door president Desi Bouterse met alle betrokkenen om rust te brengen en de koers die op hol geslagen is aan te pakken. 

De Economische Controle Dienst, de politie en Directoraat Nationale Veiligheid zijn samen bezig om de smokkel van goederen en prijsopdrijving aan te pakken. De acties zijn al gaande. Er zullen gesprekken gevoerd worden om de rust terug te brengen in het land. Tsang voerde ook aan dat er veel nep nieuws wordt verspreid waardoor er verwarring wordt gezaaid. 

Op de persconferentie is aangekondigd dat een pakket van maatregelen uitgevoerd zullen worden om de koers aan te pakken. Tsang zei dat door keihard te werken en te investeren in de productiesector de koers duurzaam kan worden gestabiliseerd. Verwacht was dat er koersopdrijving zou komen naarmate de verkiezingen naderen. Men heeft volgens de regering de situatie van de Centrale Bank van Suriname aangegrepen om de koers omhoog te stuwen. Bouterse sprak van een financieel-economische aanval. 
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April