NDP in Domburg: Grote projecten worden opgeleverd
02 Feb 2020, 00:56
foto
Vicepresident tevens NDP-ondervoorzitter Ashwin Adhin in gesprek met enkele partijgenoten in Domburg vrijdagavond. (Foto's: René Gompers)


2020 is het jaar van de paarse rat, grote projecten worden de komende maanden opgeleverd en nieuwe begonnen, na 25 mei 2020 volgen er meer, de economie is stabiel. Enkele van de onderwerpen op de ressortvergadering van de NDP in Domburg. Op de goedbezochte ressortmeeting, is de rode draad geweest dat 'NDP kan en de anderen niet'.

Het ziekenhuis van Wanica wordt op 7 februari opgeleverd. De nieuwe ‘highway’ is in maart af. Vanaf dezelfde maand wordt de weg naar Domburg, tussen de Adhinweg tot de Domburgwaterkant, aangepakt. Andere wegen die ook reparatie of vernieuwing behoeven, komen na 25 mei 2020 aan de beurt. Dit zijn enkele van de aankondigingen die minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie, enthousiast heeft aangekondigd. Hij deelt mee dat er nog tal van projecten liggen. Maar die komen na 25 mei 2020 aan de beurt. De NDP heeft geen haast omdat ze zeker terugkomt, legt hij uit.



Jurgen ‘Joggaman’ Kartodikromo drukt partijgenoten op het hart zich niet druk te maken over “de beledigingen op Facebook.” Hij is net als de andere sprekers van verkiezingswinst overtuigd. “Paarse ratten, zo beledigen ze ons op Facebook,” haalt hij aan. “Maar dit is het Jaar van de Rat, 25 mei 2020 is het jaar van de NDP, de paarse rat. En als de tegenpartij toch aan de macht wil komen, laat ze even wachten tot het jaar van de olifant.”  

Verschillende sprekers hebben verwezen naar de verrichte werkzaamheden de afgelopen tien jaren zoals de “duizenden gronduitgiftes, huizenbouw, levensmiddelenpakketten, bazokaarten, aanleg en vernieuwen van wegen, bouw van ziekenhuizen, de beste gouddeals, een groeiende en stabiele economie.”  Dat is de basis voor de verkiezingswinst in 2020 stellen ze. 


Hoofdspreker is Ashwin Adhin, vicepresident en lijsttrekker in Wanica. Hij betoogt dat de situatie nu grotendeels te wijten is aan de vorige regeringen onder president Ronald Venetiaan. De olievondsten in Guyana zouden eigenlijk van Suriname zijn als de grenskwestie beter was aangepakt toen, stelt Adhin. Hij blijft erbij dat hun handelen, met van name oud-minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, de BHP Billiton is vertrokken, er enorme bauxietinkomsten zijn gederfd. Daardoor zijn er ook geen reserves opgebouwd, vindt Adhin. Rusland heeft herhaaldelijk deze zaak ontkracht, maar de tegenpartij blijft dit gebruiken. Adhin vindt ook dat die regering nooit heeft gespaard. Er is wel reserve opgebouwd. Voor Adhin is dat geen sparen. Hij merkt op dat er nu wel een Spaar- en Stabilisatiefonds is opgericht. 

Adhin stelt dat er een heleboel wordt gesaboteerd. Zoals bij de koersontwikkeling. Hij deelt zijn gehoor mee dat president Desi Bouterse met de betrokkenen heeft gesproken om de koers omlaag te krijgen. “Maar die mensen doen maar wat ze willen,” vertelt hij. Er zijn wel enkelen die meewerken,geeft hij aan zonder hen bij name te noemen. 

René Gompers
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April