Breaking: Officiële klacht bij pg ingediend tegen Van Trikt
29 Jan 2020, 14:14
foto


De advocaat van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft gisteren officieel een klacht ingediend bij de procureur-generaal (pg) tegen ex-governor Robert van Trikt. De pg is gevraagd om een onderzoek in te stellen bij de bank. 

Vakbondsleider bij de CBvS, Robby Berenstein, bevestigt tegenover Starnieuws dat zojuist het personeel via een circulaire op de hoogte is gesteld van het onderzoek dat ingesteld wordt. Hij zegt dat de bond meer informatie wil hebben over wat precies de aanklacht is. Ook is er ruis over dat een deel van de kasreserve van particuliere banken dat in beheer was bij de CBvS gebruikt is. De bond gaat gedetailleerde informatie hierover vragen omdat het belangrijk is dat het vertrouwen in de CBvS hersteld wordt. Dat kan alleen indien er transparantie wordt gegeven en maatregelen om herhaling te voorkomen. 

Eerder is in De Nationale Assemblee door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën aangekondigd dat op basis van het interne onderzoek de pg zou worden ingeschakeld voor een strafrechtelijk onderzoek. Een van de hete hangijzers is het contract dat gesloten is met het Belgische bedrijf Clairfield. De bewindsman zei dat het om wurgcontracten gaat, waarbij Suriname reeds 2.5 miljoen euro heeft betaald. Er is nog een bedrag open van 1.3 miljoen euro.
Advertenties