Lovende woorden bij ingebruikname denksportcentrum
30 Dec 2019, 06:40
foto
Met het doorknippen van het lint wordt het Suriname denksportcentrum officieel in gebruik genomen. Het centrum is een geschenk van Volksrepubliek China. (Foto: Sport & Jeugdzaken)


Minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken heeft namens president Desi Bouterse het Suriname denksportcentrum op het Anton de Kom Universiteit-complex officieel in gebruik genomen, zondag. Het centrum is een donatie van de Volksrepubliek China dat gebouwd is door de China Dalian International Group. 

De voorzitter van de Surinaamse Dambond, Nelius Codrington, is ingenomen met het denksportcentrum. Hij is overtuigd dat deze faciliteit een boost zal geven aan de denksporten in Suriname en een belangrijke bijdrage zal leveren aan het cognitief denken van jongeren. De voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité, Ramon Tjon A Fat, heeft zijn dank uitgebracht aan alle actoren die het centrum tot een feit hebben gemaakt. Hij hoopt dat dit ervoor zal zorgen dat de denksporten beter tot ontwikkeling gebracht kunnen worden.

Liu Quan, ambassadeur van de Volksrepubliek China in Suriname, noemde de ingebruikname een historisch moment. Bij een oriëntatiebezoek was hij onder de indruk van de kwaliteit en snelheid waarmee de werkzaamheden zijn uitgevoerd van de totstandkoming van het centrum. De ambassadeur is de mening toegedaan dat denksporten die het denkvermogen ontwikkelen, jonge leiders kunnen opleveren. Liu Quan heeft ook zijn dankbaarheid getoond voor de samenwerking en diplomatieke relatie met Suriname en is blij dat de Volksrepubliek China weer een belangrijke bijdrage heeft mogen leveren aan de ontwikkeling van het sportgebeuren.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft zijn ervaring gedeeld als schaker. Hij vindt dat de denksporten vooral weggelegd zijn voor jongeren. Met het centrum hoopt hij dat de denksporten zich verder gaan ontwikkelen. De denksportenorganisaties heeft hij bemoedigd om bij elkaar te komen, voldoende gebruik te maken van de faciliteit, meer toernooien te organiseren en deel te nemen aan meer internationale toernooien.

Minister Gopal gaf aan dat denksporten door de jaren heen populairder zijn geworden, gezien de successen van Surinaamse topsporters op internationaal niveau, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Het was volgens Gopal van groot belang om een goed gefaciliteerd sportontwikkelingscentrum op te zetten. Net als elke andere sport hebben ook denksporten behoefte aan een specifieke infrastructuur. Zij benadrukte dat denksporten vooral goed zijn voor de ontwikkeling van jongeren, omdat het de doelgroep probleemoplossend leert denken, waarbij vaardigheden zoals logisch redeneren, rekenvaardigheid, ruimtelijke inzicht en bovenal concentratie worden ontwikkeld.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April