Jongeren Ephraimzegen leggen toekomst in handen ABOP 
24 Dec 2019, 04:27
foto
Een druk bezochte stembureau kerninstallatie van de ABOP in Ephramzegen. Voornamelijk jongeren hebben zich geschaard achter de partij en hebben trouw beloofd.


Jongeren van Ephraimzegen (Witboiti) en omgeving willen niets aan het toeval overlaten over hun toekomst. Ze leggen deze in handen van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP). Dit kwam naar voren tijdens een stembureau-kerninstallatie zondag te Witboiti. De partijleiding heeft bij monde van voorzitter Ronnie Brunswijk ook een duidelijk signaal gestuurd richting deze jongeren. Gelet op de slechte sociaal-economische situatie is de jeugd nu een van de meest kwetsbare groepen, stelde Brunswijk. De partij zal daarom bij verkiezingswinst zich sterk maken om vooral de jeugdigen uit de uitzichtloze situatie te halen en hen een gouden toekomst te bieden, liet Brunswijk optekenen.

De stembureau-kerninstallatie was druk bezocht en vooral jongeren waren op de been. Een belangrijke voorwaarde is volgens Brunswijk in eensgezindheid de verkiezingen in te gaan. “Ongeacht wat er gebeurt, blijf geloven in deze partij die zich vooral voor de achtergestelden sterk maakt. Hij somde de problemen op waarmee de jeugd te kampen heeft. De partij zal zich sterk maken om vooral jongondernemerschap te ontwikkelen, zegt Brunswijk. Edgar Sampie, ABOP jongeren ondervoorzitter, gaf aan aandacht te zullen schenken aan de problematiek rond drop-outs. Volgens hem vormt onderwijs nog steeds de basis voor elke ontwikkeling. Gezamenlijk zal het sportbeleid verder ontwikkeld moeten worden en tienerzwangerschappen tegen gaan, stelde hij. 

ABOP parlementariër Edward Belfort zei dat de binnenlandbewoners nu eindelijk moeten gaan begrijpen hoe belangrijk politiek is voor hun huisvesting, scholing, gezondheid en ondernemerschap. De ABOP is volgens hem het enige alternatief. Hij ziet graag middelbare scholen verrijzen in Brokopondo, Sipaliwini en Marowijne. Spreiding van een gelijke welvaart vormt volgens hem de basis tot versnelde ontwikkeling van Suriname. De kernleden die voornamelijk uit jongeren bestaan, hebben trouw beloofd aan de geel-zwarte partij. Dit team zal het veldwerk van de partij gaan trekken in geheel Ephraimzegen en omgeving op weg naar de verkiezingen van 25 mei 2020.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April