Een addertje onder het gras
19 Dec 2019, 16:43
foto


Men zegt wel eens dat het van goed fatsoen getuigt, dat indien iemand in opspraak komt; in welke hoedanigheid of in welke functie dan ook, deze zijn functie en deelname aan alle organisaties neerlegt. Een goed voorbeeld is Wayne Telgt, NPS-topper, die via zijn advocaat heeft doorgegeven dat hij alle functies die hij binnen de partij bekleedt, met onmiddellijke ingang opzegt. 

De wisselkoers hoeft niet omlaag te gaan, de huidige sociaal-economische situatie; alsook de criminaliteit, de medische zorg etc. hoeven niet aangepakt te worden. Eén ding moet wel in een democratisch land gebeuren, dat elke persoon; zonder aanzien des persoon zijn/haar functies onmiddellijk neerlegt; indien hij/zij in opspraak komt!  Dat is de juiste oplossing, dan hoeft niemand en geen enkel machtig land in de wereld commentaar te leveren op welk vonnis, beschuldiging en oordeel dan ook. 

Men kan van alles verklaren, dat het een politiek vonnis is en dat het bedoeld is om de verkiezingen in de war te brengen, maar dat is zelfs voor een analfabeet een onbegrijpelijke verklaring. Voor zover bekend, is geen vonnis ter wereld bedoeld om het bovenstaande te bewerkstelligen en kan ook niet worden getoetst aan Internationale regels en verdragen. Het vonnis van de huidige president van Suriname moest al in 1987 worden voltrokken. Toen was hij bevelhebber van het Nationaal leger en de Frontregering beschikte over liefst 2/3 meerderheid in het Nationale Assemblee. GEEN DAADKRACHT!

Het vonnis is niet uniek in de wereld, zelfs een aantal oud regeringsleiders zijn veroordeeld, z.a. Alberto Fujimori (Peru), Ferdinand Marcos en Corazon Aquino (Filipijnen), Jacob Zuma (Zuid-Afrika), Augusto Pinochet (Chili), Luiz Ignatio Lula da Silva (Brazilië), Rasim Delic en Slobodan Milosevic (Bosnië en Herzegovina), Ratko Mladic (Servië). En recent nog de oud – generaal en ex-president van Pakistan, Pervez Musharraf, ter dood veroordeeld. 

Het is niet eens de moeite waard om het nog over het gebeurde te hebben. Hopelijk zal dit slepende proces in DNA worden behandeld. Als er oplossingen worden aangedragen en de nodige beslissingen zullen worden genomen in deze kwestie, zal de tijd ons leren. 

Er zijn zoveel mooie dingen om erover te praten en te schrijven; waarom zouden wij zoveel woorden eraan vuil maken.  Het laatste oordeel in welke kwestie dan ook, zal worden geveld door de Opper-Rechter. De Romeinen hebben eeuwen geleden de navolgende uitspraak gedaan: Vox populi…; hetgeen betekent, dat de wil van het volk moet geschieden. 

Roy Harpal
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April