Structuren PL Nickerie eens met kaalplukcontract
03 Oct 2019, 03:58
foto


Alle kandidaten voor de volksvertegenwoordigende lichamen zullen een kaalplukcontract moeten tekenen. Dat is, wanneer zij daadwerkelijk namens de Pertjajah Luhur (PL) gekandideerd willen worden op DNA-, DR- en RR-niveau. PL-voorzitter Paul Somohardjo heeft dit voorgehouden aan de partijstructuren van Nickerie.
De structuren kunnen zich hierin volkomen terugvinden. 

De partij wil met het kaalplukcontract het fenomeen van overlopen en verraad, indammen. Volgens Somohardjo is het overleg met de structuren zeer goed geweest. Afgesproken is dat zij samen met de partijleiding hard zullen werken aan het identificeren van potentiële kandidaten, die namens de PL de belangen van de bevolking van Nickerie en de overige delen van het land op een juiste manier zullen behartigen.

Voorgesteld is om deze aspirant-kandidaten aan de samenleving te presenteren tijdens een grote bijeenkomst in Nickerie op 9 november. Het rijstdistrict telt vijf dna-zetels, maar de partij zal het dubbele aan aspirant-kandidaten presenteren, dus tien in totaal. Aan DR-zetels zijn er in Nickerie totaal elf posities, wat betekent dat de partij 22 aspirant-kandidaten op dat niveau zal presenteren. Hetzelfde geldt voor de RR-zetels.

Op 1 december zal tijdens een partijraadsvergadering goedkeuring worden gevraagd aan de structuren voor de aspirant-kandidaten. Somohardjo heeft tijdens de dinsdag gehouden vergadering aangegeven dat de definitieve kandidaten op 4 april 2020 bekend gemaakt zullen worden. De overigen worden als schaduwkandidaten of op andere niveaus ingezet. De PL-voorzitter heeft de structuren op het hart gedrukt dat zij elkaar niet moeten bestrijden, maar moeten samenwerken en de eenheid moeten bevorderen.
Advertenties