SZF-verzekerden moeten medicijnen kopen bij apotheken
14 May 2019, 15:00
foto


Verzekerden van het Staatsziekenfonds (SZF) moeten vanaf woensdag 15 mei betalen voor medicijnen in de apotheken. Dit deelt het bestuur van de Vereniging van Apothekers mee in een persbericht. Eerder was reeds aangegeven dat de besprekingen met het SZF moeizaam gingen. 

Na intern spoedberaad en verwoede pogingen om in gesprek te treden met het SZF is op 13 mei 2019 gebleken dat het SZF het beeld van gelijkwaardige partners in de zorg volkomen heeft laten varen, zeggen de apothekersvereniging en deelt mee: 
Het SZF heeft tijdens bovengenoemde vergadering, onder leiding van drs. H. Hasrat, kenbaar gemaakt dat:
1. Het SZF geen geld heeft en afhankelijk is van wat ze zelf van de overheid op de rekening gestort krijgen.
2. Het SZF de apotheken niet kan betalen.
3. Het SZF niet weet wanneer ze geld zal ontvangen om de apotheken te kunnen betalen en dus ook niet weet wanneer ze de apotheken zullen betalen.

Op de vraag wat er nu moet gebeuren kreeg het bestuur, in niet mis te verstane woorden, te horen dat de apotheken het maar zelf moeten uitzoeken. "Als gevolg van deze verkregen informatie en onacceptabele opstelling van het SZF, zult u als SZF-verzekerde per woensdag 15 mei 2019 (tot nader order) tegen contante betaling uw medicijnen kunnen ontvangen in de apotheken," deelt de vereniging mee. 

Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) heeft in De Nationale Assemblee vandaag deze kwestie ook aangekaart. Hij wil van de regering duidelijkheid hebben. 

Saturday 30 May
Friday 29 May
Thursday 28 May