Beveiligingsambtenaar en zoon ingesloten; man geen militair
05 Feb 2019, 14:34
foto


In de zaak die veel stof heeft doen opwaaien is de beveiligingsambtenaar Clarence R. (46) en zijn zoon Giorgio R. (23) aangehouden. In video over het gebeuren ging viraal op social media. De verdachten zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld voor mishandeling, vernieling en bedreiging met een misdrijf. Aanvankelijk heeft Clarence R. aangegeven dat hij militair is. Dit blijkt volgens de politie Public Relations niet waar te zijn.

Clarence R. en Giorgio R. reden zaterdag in een Hilux pick-up. Het voertuig werd bestuurd door Clarence, die over de Waterkant reed, alwaar hij een file inhaalde en vervolgens de Jodenbreestraat insloeg. Twee agenten van de Motor Surveillance Dienst constateerden de verkeersovertreding en brachten hem tot staan in de Jodenbreestraat om te bekeuren.

Clarence R. probeerde de agenten zover te krijgen om hem niet te bekeuren en tijdens dat gesprek werd door de politieambtenaren geconstateerd, dat de man alcohol gebruikt had en zich daardoor vermoedelijk ook had schuldig gemaakt aan een tweede verkeersovertreding; namelijk deelnemen aan het verkeer onder invloed van alcohol. Het gesprek tussen Clarence en de agenten liep op een gegeven moment zodanig uit de hand, dat Clarence R. en Giorgio R. zowel verbaal als fysiek geweld gebruikten tegen die agenten, meldt de politie Public Relations.

Uiteindelijk werd het tweetal overgebracht naar het politiebureau Centrum. Dezelfde dag, zaterdag 3 februari, is Giorgio R. in verzekering gesteld. Clarence R. werd overgedragen aan de Militaire Politie omdat hij aangaf dat hij militair was, wat achteraf niet waar bleek te zijn. Hij is wel als beveiligingsambtenaar werkzaam op het ministerie van Defensie.

Op maandag 4 februari heeft Clarence R. zich aangemeld op het politiebureau Centrum. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij door de politie in verzekering gesteld. Deze zaak is in onderzoek bij de politie van het bureau Centrum.