WK 2018: Frankrijk maakt korte metten met Uruguay
06 Jul 2018, 13:13
Doelman Fernando Muslera maakt een blunder door de bal te laten glippen. De wedstrijd is beslist met 2-0 voor Frankrijk. (Foto: Reuters)

Frankrijk is het eerste land dat zich plaatst in de halve finales. Tweevoudig wereldkampioen Uruguay heeft Les Blues, dat in 1998 de wereldcup won, niet in toom kunnen houden. Het spel van Uruguay is tegengevallen. Dit kan niet alleen toegeschreven worden aan het ontbreken van Edinson Cavani op het veld. Hij is niet fit genoeg. Frankrijk wint het duel en behoort daarmee tot de beste vier van de wereld.

Het eerste doelpunt van Frankrijk wordt gescoord in de eerste helft. Raphaël Varane breekt door de verdediging van Uruguay. De vrije trap van Antoine Griezmann wordt door Varane succesvol verlengd. Uruguay probeert gelijk antwoord te geven, maar doelman Hugo Lloris zorgt ervoor dat er geen gelijkmaker komt op slag van rust. Hij brengt redding voor Frankrijk na een prachtig genomen kopbal van Martin Caceres.

Uruguay begint sterk in de tweede helft, maar Griezmann gooit roet in het eten. Hij is ook nog geholpen door keeper Fernando Muslera, die de bal uit zijn vingers laat glippen. Griezmann kan het leder in het doel knaller. Het is 2-0 voor Frankrijk. In feite is het een bekeken zaak nadat de Fransen het tweede doelpunt scooren. Uruguay komt maar niet op dreef. Het is een rommelige tweede helft geworden, met een uitgebluste Uruguay. Brazilië is het enige Zuid-Amerikaanse land dat over is in dit WK. Vanmiddag staan de zuiderburen tegenover België.