Xavi Simons van Jong Barcelona op bezoek in Suriname
21 Dec 2017, 20:04
foto
Xavi Simons heeft een ruiker ontvangen van delegaties van Sport en Jeugdzaken en het Nationaal Jeugd Parlement. (Foto: NII)


‘Golden Curls’ Xavi Simons is voor twee weken in Suriname. De veertienjarige Simons, speler van Jong Barcelona, is ontvangen door vertegenwoordigers van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken (S en J) en het Nationaal Jeugdparlement (NJP). “Het is goed om naar diaspora te kijken en het is belangrijk dat er uitwisseling plaatsvindt om alle takken van sport aan te scherpen”, zei Raynell Enfield, beleidsadviseur op het ministerie van S en J en vertegenwoordiger van Sportminister Joan Dogojo.


Simons wordt gezien als een getalenteerde voetballer die een hardwerkende aanvaller en verdediger is, zegt het Nationaal Informatie Instituut (NII). De voorzitter van de commissie sport en recreatie van het NJP, Fransa Babel, heeft in haar toespraak aangegeven blij te zijn met zijn aanwezigheid in Suriname.

Volgens de eerste plaatsvervanger van het NJP, Zenani van Throo, moeten talentvolle sporters zoals Simons in de gaten gehouden worden. “De Surinaamse jongeren kijken naar jou op en ik hoop dat jij jouw voetbalkennis met hen deelt.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May