Nading vraagt aandacht voor ongerief in Lawagebied
29 Jul 2017, 08:25
foto
Assembleelid Aida Nading (beeld: DNA)


Assembleelid Aida Nading (NDP) heeft dringende aandacht van de regering gevraagd voor ongerief dat ondervonden wordt in het Lawagebied. Zij kaartte tijdens de begrotingsbehandeling vrijdag aan dat er veel Brazilianen zijn in dat deel van het land. De lokale bewoners ondervinden enorme last van de gevolgen van kleinmijnbouw.

"Er zijn Skalians hier en daar geplaatst waardoor de rivier op sommige plaatsen onbegaanbaar is," zei Nading. Zij voerde aan dat de vaargeul vol zit met riviergrind door de mijnbouwactiviteiten. Het water wordt zodanig vervuild waardoor het niet gebruikt kan worden door de bewoners die langs de rivier wonen. Nading wil van de regering weten of er controle plaatsvindt op de goudactiviteiten in het gebied. Zij vroeg of er belasting wordt betaald door de Brazilianen die actief zijn in het gebied.

De volksvertegenwoordiger heeft opnieuw vragen gesteld over de vuilstortplaatsen in het Lawagebied. Er zijn veel winkels in dit gebied. Hun vuil wordt dan opgehaald door de Brazilianen en wordt dan zonder na te denken gewoon gedumpt langs de rivier. Door de hoge waterstand komt al dat vuil in het water terecht. Mensen die langs de rivier wonen, worden hierdoor gedupeerd. Ook worden mensen langs de rivier begraven door Brazilianen. Nading wil van de minister van Regionale Ontwikkeling weten hoe hij denkt deze problemen op te lossen.
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April