Nieuw Front zeer bezorgd over situatie land
12 Dec 2010, 15:50
foto


Het Nieuw Front maakt zich ernstige zorgen over de situatie in het land. Het beleid van de regering over de afgelopen vier maanden is geëvalueerd. “Er is nauwelijks sprake van een gestructureerd beleid”, zegt Nieuw Front-fractieleider Radjkoemar Randjietsingh in het ACB-programma ‘Welingelichte Kringen’, zondagmiddag, verzorgd door Nita Ramcharan.

De vele ontheffingen, ook bij staatsbedrijven, baren Randjietsingh en de panelleden Monique Essed, Freddie Kruisland en Hugo Essed zorgen. Ook de benoeming van Dino Bouterse, de zoon van de president in de leiding van een speciale anti-terreur eenheid, de Counter Terror Unit, wekt bevreemding en bezorgdheid. Kruisland wijst erop dat Dino Bouterse is veroordeeld omdat hij de staatsveiligheid in gevaar heeft gebracht. “Dan kan hij niet benoemd worden in deze functie”, aldus Kruisland.

Randjietsingh zegt dat nu ook niet overgegaan kan worden om de begroting te behandelen, want de regering heeft nog geen amendementen ingediend. Volgens hem wilde assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons de algemene beschouwingen al houden. “Maar de algemene beschouwingen hebben te maken met de begroting en het beleid”, aldus Randjietsingh. Hij merkt op dat het niet aan Simons ligt dat de begroting niet behandeld kan worden. Zij wacht op de amendementen van de regering, die eind oktober al ingediend zou worden.

President Desi Bouterse heeft de afgelopen week op een persconferentie gezegd dat de aangepaste begroting die op 1 oktober is beloofd, nog niet kan worden ingediend. Als reden voerde hij aan dat nu is gebleken dat ex-minister Humphrey Hildenberg het leningenplafond zou hebben overschreden en dat daardoor de beloofde begroting niet kan worden ingediend.

“De staatsschuld en de begroting hebben helemaal niets met elkaar te maken. Ik vraag mij af of het niet gewoon is dat de regering geen goed beeld heeft over haar financieel huishouden”, zegt Kruisland. Het koppelen van de begroting aan de staatschuld is volgens Randjietsingh misleiding. De politicus zegt dat binnen het parlement tot nu toe niet mogelijk is geweest antwoorden te krijgen van de regering over verschillende vraagstukken. De president reageert ook niet op brieven. Het Nieuw Front heeft besloten ook andere mogelijkheden te gebruiken om zaken aan de kaak te stellen.


Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh
Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November