Sidik Moertabat uit KTPI wordt hoofdbestuurslid VHP
13 Aug 2016, 04:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi verwelkomt Sidik Moertabat uit de KTPI als hoofdbestuurslid van de oranje partij. (Foto: René Gompers)


Imam Sidik Moertabat heeft de KTPI ingeruild voor de VHP. Hij is vrijdagavond door VHP-voorzitter Chan Santokhi voorgesteld aan de achterban in het partijcentrum. Moertabat is toegelaten tot het hoofdbestuur van de oranje partij. Hij komt in de plaats van Riad Nurmohammed.

Moertabat is tijdens de verkiezingen van 2015 Assembleekandidaat geweest voor de KTPI in Wanica. Met zijn komst wordt de 'bromki dyari van de VHP uitgebreid,” geeft Santokhi aan. Hiermee wordt bewezen dat de partij zijn deuren wijd openhoudt voor andere etnische groepen. Moertabat brengt vanwege zijn imam-zijn niet alleen zegen met zich mee maar ook kunde en een ruim gevolg, deelt Santokhi mee.

De inzet van de VHP voor de agrarische sector, Vision 2030 en het veranderend etnisch partijprofiel zijn enkele van de redenen voor de overstap, legt Moertabat uit. Hij is ervan overtuigd dat de oranje partij regeermacht zal verwerven en het land uit de precaire situatie zal halen. Moertabat voorziet dat er nog meer personen uit andere partijen zich zullen aansluiten. “Ik garandeer u, de VHP heeft ruimte voor alle soorten vissen. Het is niet nodig om elders te gaan vissen. Het is nu een droge tijd, de vissen gaan zelf komen.”

“Ik heb elk bestuurslid voorgehouden dat als de partijbelangen dat vragen, mensen plaats gaan moeten maken. De partij groeit, we moeten personen accommoderen.” Nurmohammed is naast Assembleelid ook voorzitter van het Jhan Adhin wetenschappelijk bureau en lid van de Politieke Raad. “Hij had aangegeven dat het teveel voor hem wordt,” geeft Santokhi aan. We hadden hem gevraagd om aan te zitten tot we een kandidaat hebben geïdentificeerd. Zo is de ruimte gecreëerd voor Moertabat.” Het VHP-bestuur telt 25 leden.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May