Veiling afgelast door geringe belangstelling banken
14 Apr 2016, 12:16
foto


De valutaveiling van vandaag is niet doorgegaan. Slechts de Republiek Bank Suriname (RBS) had zich ingeschreven. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) had US$ 650.000 aangeboden. De banken vinden dit bedrag te laag, want ze mogen slechts voor 30% inschrijven. Per bank zou het bedrag dan neerkomen op US$ 195.000. Starnieuws verneemt het niet aantrekkelijk is voor de banken om onder deze omstandigheden mee te doen. Zij maken nauwelijks winst voor al het werk dat zij moeten doen.

De CBvS heeft in een officiële verklaring meegedeeld dat de valutaveiling van vandaag moest worden afgelast. "De CBvS is tot dit besluit gekomen nadat tijdens de veiling zeer geringe belangstelling vanuit de zijde van de banken is gebleken. Slechts 1 bank heeft ingeschreven.

De geringe belangstelling van de banken heeft vermoedelijk te maken met hoge biedingen van importeurs als ook met de kosten die gemoeid gaan met de voorbereidingen van de participatie aan de veilingen. Dat de banken zich zorgen zouden maken over het koersverloop is voor de CBvS zeer te begrijpen. Het blijft de vraag als de economie steeds hoger wordende inschrijvingen van importeurs zou kunnen dragen.

Hedenmiddag zal de CBvS tijdens een regulier overleg met de algemene banken het systeem van de valutaveilingen bespreken. Er staan enkele belangrijke wijzigingen van het veilingensysteem voor de deur. Daartoe behoren het zelfstandig inschrijven van de algemene banken en het aanmerken van de marginale koers als te zijn de veilingenkoers."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May