De Nationale Assemblee nu weer compleet
25 Sep 2015, 13:48
foto
Ruchsana Ilahibaks wordt beëdigd als lid van De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


Keshopersad Gangaram Panday, Hans Sandjon, Wendell Asadang en Ruchsana Ilahibaks zijn vandaag toegelaten als lid van De Nationale Assemblee. Zij zijn allen leden van de NDP. De commissie onder leiding van André Misiekaba (fractieleider van NDP) heeft de geloofsbrieven van het viertal onderzocht en goed bevonden. De Nationale Assemblee had geen bezwaren tegen de toelating van de leden.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons rekent op de maximale inzet van de nieuwe leden. Zij zullen worden ingewerkt in het elektronisch systeem van het college en andere gebruiken. Simons gaf dat er veel werk te doen is. Ze mogen rekenen op 8 tot 12 uren per dag. Aan de familieleden die erbij waren, vroeg Simons om ondersteuning.

De fracties in De Nationale Assemblee feliciteerden de leden die nieuw zijn aangetreden. Nu is het college weer compleet met 51 leden. Iedereen beloofde steun toe aan de nieuwe collega's. Vicepresident Ashwin Adhin wenste namens de regering de nieuwe leden kracht, wijsheid en succes toe. Gangaram Panday kreeg de gelegenheid om namens de nieuwe leden het woord te voeren. Hij zei zich tot het uiterste in te zullen zetten voor de samenleving. Het nieuwe lid merkte op dat de NDP nu met 26 volksvertegenwoordigers telt. Als de regering zo doorgaat, zal dit aantal uitgroeien naar 34 en meer in 2020. Simons onderbrak hem en zei dat praten op een podium applaus oplevert, maar in het college wordt er geantwoord.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May