Gezondheidscentrum geopend te Ladoani
01 Nov 2014, 04:00
foto


Het gezondheidscentrum Ladoani van de Medische Zending Primary Health Care Suriname (MZ) is vrijdag officieel overgedragen. Dit gezondheidscentrum heeft ruim SRD 650.000 gekost en is door het ministerie van Volksgezondheid gefinancierd met een lening van het Agence Française de Développement (AFD), een Frans financieel en ontwikkelingsinstituut voor ontwikkelingslanden.

Uit voorstellen van de Medische Zending is in 2011 een selectie gemaakt van gebouwen die uit AFD-lening gebouwd zullen worden. Hier was Ladoani een van. Volgens ambassadeur Michel Prom van de Republiek Frankrijk, is het belangrijk dat buurlanden met elkaar samenwerken om ziekten te voorkomen.

Gezond leven
Edward van Eer, directeur van de MZ riep de gemeenschap op ziek worden zoveel mogelijk te voorkomen. “De MZ doet er alles aan om de gemeenschappen waarin zij werkt, te leren hoe zij gezond moeten leven.” Het belang van een gezonde levensstijl werd ook benadrukt door Cynthia Rozenblad, voorzitter van het stichtingsbestuur van de MZ. Zij vroeg zowel de werkers van het gezondheidscentrum, als de gemeenschap er op toe te zien dat het centrum goed schoon en onderhouden blijft. “Siki no sabi liba of pasi, daarom moet er samengewerkt worden om ziekten te voorkomen”, benadrukte zij.

De bouwwerkzaamheden van het gezondheidscentrum Ladoani zijn in 2012 van start gegaan. Er is volgens Martelise Eersel, directeur van VG, een lange weg afgelegd voordat het zover was. Het bouwen in het binnenland blijft om uiteenlopende redenen moeilijk. Zij dankte de Franse overheid voor de ondersteuning en sprak de hoop uit dat binnenkort weer gesprekken zullen beginnen voor meer van zulke projecten, meldt de voorlichting van de MZ.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May