Poli Verslavingszorg start met uitgebreide diensten
28 May 2014, 10:00
foto
PCS algemeen directeur Dayasankar Mathoera bij het gerenoveerde gebouw van BAD. (Foto: René Gompers)


De deuren van de Polikliniek voor Verslavingszorg gaan vrijdag open voor het publiek. De kliniek is gehuisvest in het gerenoveerde gebouw van het Bureau Alcohol en Drugs (BAD). De naam wordt veranderd in Polikliniek voor Verslavingszorg, omdat de zorg en opvang van verslaafden professioneler en uitgebreider wordt. Het gerenoveerde gebouw wordt tegelijkertijd officieel in gebruik genomen. Met de kliniek worden de diensten van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) uitgebreid.

“Het bijzondere aan de dienst die deze kliniek te bieden heeft, is het op professionele wijze begeleiden van de cliënten”, zegt Cynthia Braam, hoofd van de kliniek aan Starnieuws. “Het verschil is dat er meer deskundigen betrokken zijn bij de begeleiding en behandeling. Artsen, psychologen, counselors en maatschappelijk medewerkers maken allemaal deel uit van het programma.” De kliniek heeft ook een ‘kenniscentrum’ dat BAD heten zal. “Het BAD heeft 28 jaren bestaan en zijn diensten bewezen. We wilden de naam behouden en hebben de afdeling ernaar genoemd.” Eenieder die informatie zoekt over verslaving, kan terecht op de goed gesorteerde mediatheek. De kliniek gaat ook aan voorlichting doen onder jongeren, organisaties en bedrijven. De renovatie is begonnen in 2012. Het gebouw was vreselijk achteruit gegaan. De ruimtes waren slecht voorzien van faciliteiten. En de kamers waren niet gekoeld. De meeste constructies waren al gedeeltelijk vervallen, waardoor er wateroverlast optrad.

Volgens de directeur van het PCS, de heer Dayasankar Mathoera, moet zo een instelling een representatief uiterlijk hebben. De kliniek moet een bepaalde uitstraling hebben waar je cliënten met respect kan ontvangen. Daarom is er bij de renovatie gekozen voor de kleur geel, zegt de directeur. De kleur geel ligt tussen rood en groen. En groen staat voor preventie. Dus geel komt dan te vallen in de categorie van behandelen en begeleiden. Ook is het volgens Mathoera een heel opvallende en aantrekkelijke kleur die meteen het oog bereikt als je langsrijdt. De omgeving is ook mooi beplant, zodat het er fris uitziet.
Het gebouw is neergezet door Cibotes NV onder toezicht van Ace Consultancy Suriname. Het project heeft ruim Euro 650.000 gekost en is door PCS zelf betaald.

Raissa Pawirodinomo
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May