Santokhi vraagt Somohardjo juiste keuze te maken
08 Dec 2013, 07:00
foto
VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi en PL-leider Paul Somohardjo geven elkaar een stevige brasa. (Beeld: René Gompers)


VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft, ook als coördinator van het Nieuw Front, Pertjajah Luhur (PL) zaterdagavond gefeliciteerd met haar vijftienjarig bestaan. Overgaand naar de VHP merkt Santokhi op dat zijn partij een jarenlange band heeft met politicus Paul Somohardjo. Deze relatie gaat terug naar de jaren zeventig van de vorige eeuw. Santokhi laat duidelijk blijken veel te voelen voor een samenwerking met PL met het oog op de verkiezingen van 2015.

"Maar voorzitter, vandaag staan we hier: vijftien jaar. Met de historie die ik net gegeven heb, mijne mensen, kunt u de wegen zien van de VHP en de Pertjajah Luhur, hoe die zich ontwikkeld hebben. Soms op één weg in de oppositie, soms op één weg in de coalitie. Maar vandaag is de relatie zo dat wij de VHP in de oppositie zien en de Pertjajah Luhur in de coalitie. En die hebben ook ervoor gezorgd dat er nieuwe inzichten zijn gekomen in de wegen. Maar voorzitter yu teki wan fly over en yu doro in a coalitie. Zo ziet u dat u ook gebruik maakt van nieuwe wegen die allemaal ontwikkeld worden. Maar we hebben nog een weg voor ons. En de vraag is hoe die weg eruit zal zien", zegt Santokhi.

Welke weg kiezen
De politicus merkt op dat de weg heel wat verkeersborden en -tekens kent. Deze zijn issues en uitdagingen om het land te dienen. Deze borden geven volgens Santokhi aan of voor een duurzame ontwikkeling, sterke democratie en rechtsstaat wordt gekozen. "Al deze borden zijn aangegeven op de route die wij moeten gaan afleggen naar de verkiezing toe. En het zal aan VHP, aan Pertjajah Luhur en andere partijen liggen om hun inzichten ook kenbaar te maken welke tekens, welke borden en welke richting ze gaan kiezen en bepalen. En uiteindelijk zal dat bepalend zijn op welke weg wij terecht zullen komen. Een uitdaging voor alle politieke partijen", volgens Santokhi.

Santokhi wijst er op dat de keuze van de weg bepalend zal zijn voor de ontwikkeling van het land en dat er geen instabiliteit ontstaat. De VHP-topper merkt op dat Somohardjo de lessen heeft geleerd vanaf de zeventiger jaren. Hij heeft zijn lessen geleerd in de oppositie en in de coalitie. "Maakt u goed gebruik van de lessons learned. Maakt u goed gebruik van de wijze lessen op deze jaardag en maakt u ook de juiste stappen en neemt u ook de juiste richting en volgt u de aanwijzingen op de weg naar de verkiezingen, dan denk ik dat we een veilige weg zullen afleggen, want u weet de VHP heeft de oranje kleur en oranje kleur in het verkeer betekent veiligheid, veilig verkeer", legt Santokhi uit.
Hoofdbestuurslid van de KTPI Sidik Moertabat speelt hierop in en zegt dat groen nog veiliger is. Ook Somohardjo gaat in op de uitleg van Santokhi. Na groen, komt oranje. Maar wie bij rood aankomt, moet stoppen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May